Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

KADIN TEŞKİLATLARININ HAKKI TESLİM EDİLECEK Mİ?

Türkiye’de siyasetin en hareketli olduğu bu süreçte siyasi partiler adaylarını yavaş yavaş açıklamaya başladı. Bu konuda 75 il adayını açıklayan AK Parti geriye kalan 6 ilin en az 4’ünde Milliyetçi Hareket Partisi’ni desteklemesi bekleniyor.

AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın ismi kesin gibi dururken ilçelerin adaylarıyla ilgili çalışmalar büyük bir titizlikle yürütülüyor.

İstanbul 39 ilçede adayları arasında kadınların da olacağını ve olması gerektiğini daha önceki yazılarımda belirtmiştim.

Bildiğiniz üzere kadın ve gençlik konusunda AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları var. Zaten milletvekili listelerini incelediğinizde Erdoğan sözünü fazlasıyla tuttuğunu görürsünüz.

Aynı durumun Belediye Başkan Adaylarında da gerçekleşeceğine inanıyorum. İstanbul’da en az 3-4 ilçede kadın aday olacağı kesin gibi görünüyor.

AK Parti, Türkiye nüfusunun yarısı kadınlardan oluştuğuna göre, belediye başkanlığı için kısmen olsa da meclis üyesi adaylarında eşit davranması lazım.

Kadını dilinden düşürmeyen AK Parti, en azından meclis üyelerini belirlerken kadına birer tane kontenjan değil, 3 kademe eşit olarak listelerini hazırlanması lazım.

Tabii ki kadın kollarının yanı sıra, teşkilatların dinamiklerini ayakta tutan gençlik kollarına da aynı hakkaniyetle yaklaşılması gerekiyor.

Eğer sahada, ev ve esnaf ziyaretlerinde kadınsız ve gençliksiz olmaz diyorsanız, bende onların hakkını verin diyorum.

İstanbul teşkilatlarını yakından takip eden bir gazeteci olarak kadın teşkilatlarının nasıl çalıştığını iyi bilirim..

Mahallelerdeki kadın kolları ekibi bile toplantılarını büyük bir ciddiyetle yapıyorsa, İlçe Kadın Kolları haydi haydi toplantılar ve çalışmalar yapıyor ki İstanbul Takipte Haber Sitesi’nde yaptığımız haberler bunun delilidir.

Sözün özü; bu davada samimi ve bir beklenti içinde olmadan çalışan kadın teşkilatlarını bu seçimde ilçe ve İBB Meclis Üyesi listelerine yazmak zorundasınız, hem de eşit olarak!

Yoksa sahada, ev ve esnaf ziyaretlerinde kadınlara ihtiyacımız var demeye yüzünüz olmaz.

Ben dahil bütün erkekler kadını hak ettiği yere koyalım…

selyus