Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Eylül 2016

Kadir Topbaş o toplantıda yoktu!

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda her ay düzenli olarak gerçekleşen İlçe Belediye Başkanları toplantısına İstanbul Büyükşehir Beledi Başkanı Kadir Topbaş’ın olmaması gözlerden kaçmadı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda önemli bir toplantı gerçekleşti. İl Başkanı Selim Temurci Başkanlığında AK Parti’li 25 İlçe Belediye Başkanları ile yapılan toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın olmaması dikkatlerden kaçmadı. Geçmiş toplantılara sürekli katılım gösteren Başkan Topbaş’ın İstanbul’da olmasına ve izinli olmamasına rağmen toplantıya katılmaması insanlarda merak uyandırdı. 

Başkan Topbaş, toplantıya neden katılmadığını bilmiyoruz ancak bildiğimiz bir şey var çok yıprandı ve yıpranmaya devam ediyor.

İlçe belediye başkanlarına bu toplantıda İstanbul Büyükşehir Başkanlığı’nda bir değişikliğe gidiyoruz, belediye başkanı olarak kimi görmek istersiniz? sorusu soruldu diye tahmin ediyoruz. Tabi bunu zaman gösterecek. Güzel bir atasözü var: “Zaman her şeyin ilacıdır”

İBB Belediye Başkanlığı makamı tecrübe ister. Mega projeleri hayata geçiren isimleri ister. Etrafında saygınlığı olduğu bilinen birini ister. Reisin bu işi falanca yapar diyeceği vizyona sahip bir ismi ister…

Basında geçtiğimiz günlerde başkanlık için İBB Meclis 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın ismi konuşuldu, yazıldı çizildi ama şu bir gerçek ki ne zaman İBB Meclisine başkanlık etse o toplantıda kavga çıktı. Kendi kişiliğinin düzgün olduğuna inandığımız, beyefendi ve ağırbaşlı olan Gümüşdağ’ın şahsına bir şey söylemiyoruz ancak meclisi yönetemeyen, Avrupa’da bir çok devletten daha fazla nüfusa sahip İstanbul’un belediyesini nasıl yönetecek? Biz bu isme hiç şans vermiyoruz.

Ancak; İlçe Belediye Başkanlarının arasında 2 – 3 dönemdir görevini başarıyla yürüten tecrübeli isimler var. Aslında 25 belediye başkanının tamamının o makama yakışacağını ve layiki ile yapacağına inanıyoruz. Ancak gönlümüzden geçen isimlerde yok değil. Mega projeleri ve mimari yeniliklerle Esenler’i parmakla gösterilen ilçeler arasına sokan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun ismi hepimiz tarafından konuşulsa da, 7 yıl gibi kısa bir zamanda 100’lerce eser kazandırdığı Sancaktepe’den yeni İstanbul diye bahsettiren Milli Görüş Geleneğinin saygın ismi Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, belediye başkanlığı yaptığı ilçesine Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir kentsel dönüşüm kazandıran ve görevde olduğu süre içerisinde Ümraniye’de 400’ün üzerinde kalıcı esere imza atan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, göreve geldiğinde Bağcılar’ı küçük bir kasaba görünümünden, ileriyi gören vizyonu ile İstanbul’un maşallah dedirtecek ilçeleri arasına sokan Lokman Çağırıcı gibi isimleri sayabiliriz. Ayrıca her ne kadar sessiz kalsalar da görevlerini başarıyla yürüten ve ilçelerine önemli eserler kazandıran Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile AK Parti İstanbul siyasetinin tecrübeli ve sevilen ismi İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Temel Başalan gibi isimleri plase olarak unutmamak lazım. 

selyus