Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Eylül 2016

Metin Külünk’ten çarpıcı açıklamalar

İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Birileri hala dindar duygusallığıyla bu örgüt mensuplarını karartma çabasından vazgeçmelidir. Akrabayı, eşi, dostu, arkadaşı korumak adına bu operasyonlara müdahale etmek de aynı derece de bu millete ve bu devlete ihanettir.”

Günlerdir basının gündeminden düşmeyen ve çıktığı kanallar ve haber olduğu gazetelerde altı çizilecek açıklamalar yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İstanbul’un etkili yerel gazetelerinden bir olan Yeni Metropol Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.  

Birileri hala dindar duygusallığıyla bu örgüt mensuplarını karartma çabasından vazgeçmelidir. Akrabayı, eşi, dostu, arkadaşı korumak adına bu operasyonlara müdahale etmek de aynı derece de bu millete ve bu devlete ihanettir diyen Milletvekili Metin Külünk, “Bu arada yeteri kadar temizlik yapılmıyor, üst kadrolar yerinde duruyor, garibanlar işten çıkarılıyor, ifadeleri de yine bu örgüt tarafından oluşturulmaya çalışılan bir algıdır, amaç milleti demoralize etmektir.” dedi.

15 Temmuz hain darbe teşebbüsünden sonra, Devlet nasıl yapılandırılmalı?

Milletvekili Metin Külünk, “15 Temmuz gecesi yaşadığımız darbe kalkışması değil, darbe ötesi devleti teslim alma ve işgal girişimiydi. Bu işgal girişimi üzerinden Türkiye’nin bütün değerlerini, bağımsızlık, vatan, demokrasi, devlet, bayrak mefhumlarını teslim alma girişimiydi.

Birinci dalgadan sonra ordu, emniyet güçleri, yargı ve diğer tüm kurumlardaki sağduyu harekete geçti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük devlet olma aklı ile bu coğrafyanın başat ülkesi olarak yeniden yapılanıyor.

Son 10 yılda devlet millet barışmasının/buluşmasının bazı çevreleri rahatsız ettiğini görüyorduk, aslında 15 Temmuz birazda bu barışmanın olmaması içindi. Şimdi kurumlarda başlatılan temizlik operasyonlarında inanıyorum ki, bu hain örgüt üyeleri ayıklanacaktır.

Ancak bunun olması için her platformda dillendiriyorum; Devlet kurumlarının temizlik operasyonları üzerinden el çekildiği zaman yeniden yapılanma millet adına milletin istediği şekilde yapılmış olacaktır.

Devletimizin değişimi uzun yıllara ait devlet olma geleneğimizin bir nişanesi olarak değerlerimizle barışık tüm ümmete umut veren, coğrafyamıza huzur getirecek bir anlayışla gerçekleşecektir.” dedi.

Kamu kurum ve kuruluşlarda halen varlığını sürdüren ve kendini gizlemeye başaran kriptolu haşhaşi FETÖ’cular nasıl temizlenecek?

Milletvekili Külünk, “Bu örgütün gizlilik esası üzere alışılmışın dışında bir yapısı var, yanıbaşınızda, akrabalarınızda, çekirdek ailenizde bile varlıklarını gizleyebiliyorlar. Dolayısıyla bu temizlik operasyonlarının çok dikkatli yapılması gerekiyor ve yapılacaktır.

Milletimizin sağduyusu ve hassasiyeti bu sürece katkı sağlamaktadır. Milletimiz “sokak istihbaratı” marifeti ile ilgili son derece kıymetli bilgi vermekte. Sokak istihbaratı en doğru bilgi kaynaklarından biridir.” diye konuştu.

Sizce Devlet içerisine sızan, halen ülkenin geleceği için büyük tehlike arz eden kriptolu FETÖ’cuların üzerine yeteri kadar gidiliyor mu?

Metin Külünk, “Bu terör örgütünün işbirlikçileri dünyanın bütün ülkelerinde malumunuz. Burada sürecin sağlıklı işlemesi için devlet kurumları, belediyeler, odalar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve toplumun her katmanındaki insanımız üzerine düşeni yapmalıdır.

Herkes bildiğini, şüphe duyduğunu söyleme cesareti göstermeli ve temizlik operasyonlarına katkı sağlamalıdır.

Bu örgütün dış bağlantıları tahminlerin üzerinde çok güçlü ve muhkem. Ancak bugün den yarına değil ama kararlılıkla bu temizlik operasyonları yapılıyor ve yapılmaya devam edecektir.

Birileri hala dindar duygusallığıyla bu örgüt mensuplarını karartma çabasından vazgeçmelidir. Akrabayı, eşi, dostu, arkadaşı korumak adına bu operasyonlara müdahale etmek de aynı derece de bu millete ve bu devlete ihanettir.

Bu arada yeteri kadar temizlik yapılmıyor, üst kadrolar yerinde duruyor, garibanlar işten çıkarılıyor, ifadeleri de yine bu örgüt tarafından oluşturulmaya çalışılan bir algıdır, amaç milleti demoralize etmektir.” şeklinde konuştu.

Sayın Vekilim Devlet içerisinde faaliyetlerini sürdüren terör örgütü mensubu FETÖ’cuların temizlenme süreci ne kadar zaman alacak?  

Metin Külünk, “Takdir edersiniz ki 50 yıllık bir yapılanmadan söz ediyoruz, bu temizlik operasyonları bugünden yarına olacak, evet tamam bitti denecek kadar basit değil. Dahası bu örgüt bilinenin dışında gizlilik konusunda son derece başarılı, takiye konusunda uzman.

İlgili kurumlarımız üzerlerine düşeni yapma noktasında istekli ve hassaslar. Devletimiz ve hükümetimiz çok kararlı milletimizin de temizlik operasyonlarında ilgili kurumlara ihbar yolu yardımcı olma noktasında çok mahir ve cesur Milletimizin bu mücadeledeki rolü son derece kıymetli ben bu vesile ile şükranlarımızı iletiyorum necip milletimize.

Temizleme süreci başlamıştır ve bir tek hain örgüt elemanı dahi kalmayıncaya kadar devam edecektir.” dedi.

Özellikle 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından kamuoyunda devletimize karşı FETÖ’yla ilgili bir sitem oluştu. Türk halkı derki; çeyrek asırdır FETÖ örgütünün büyümesine imkan verildi. Bu konuda hiç bir devlet yetkilisi uyarılmadı. Konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Külünk, “Milletimizin 15 Temmuz sonrası bu sitemi haklı. Ancak yıllardır insanımızın duyguları, inançları, değerleri istismar edilerek büyüyen bu yapının son yıllara kadar ne yazık ki, farkında olunamamıştır. Çünkü örgüt yapısı o kadar gizli ki, aile içi örgüt üyesinin bile fark edilmesi mümkün olamamıştır. İfadelerden örgüt aracılığı ile yapılan evliliklerde eşlerin dahi birbirlerini bilmediklerini öğreniyoruz. Evladın ailesini red etme noktasına kadar geldiği bir hipnotize yöntemin varlığını görebiliyoruz bu yapıda. Dolayısıyla evet milletimiz siteminde haklı ancak yapının gizlilik merkezli oluşu bu fark edişlere engel olmuştur.

Ve takdir edersiniz ki, Türkiye bu örgütle tek başına mücadele ediyor, Batının duyarsızlığı, terör ile mücadelede ittifak kurulan ülkeler ne yazık ki uluslararası anlaşmaların gereğini yapmıyorlar.

Neden? Çünkü 15 Temmuz işgal kalkışması Millet üzerinden Devlet Başkanımıza bir saldırıydı. Bu coğrafyada artık “Dünya 5’ten büyüktür.” diyen bir liderin güçlü kararlı duruşunu kabul etmemeleriydi.

Ve şimdi dikkat ederseniz 15 temmuz işgal girişimi başarısız olunca OHAL üzerinden yeni bir kaos ortamı umud ederek, bir yandan terör örgütü elemanları ile diğer yandan kripto elemanlarıyla kamusal alanda bozgunculuk amaçlıyorlar.

Nasıl? Fetö örgütünün kamu kurumlarındaki temizlik operasyonlarında “sadece alt kadro temizliği yapılıyor” algısı ile yeni bir oyun planlıyorlar. Güçlü olanların korunduğu algısı ile toplumu umutsuzluğa gerginliğe ve çatışmaya doğru sürüklemeyi amaçlıyorlar.

Ancak milletimiz gayet bilinçli, artık oyun oynayanların oyunlarını bozuyor ve devletine liderine sahip çıkıyor.

Hiçbir güç millet iradesinin üzerinde değildir, olamaz. 15 Temmuz gecesinin kahramanları Şehitlerimiz, Gazilerimiz, Milletimiz ve Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.” diyerek konuşmasını tamamladı. 

selyus