Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 4 Mart 2020

Katil Esed’in İdlib’teki hain saldırısını kınamayan HDPKK gizli oturuma alındı!!

Katil Esed’in köpekleri tarafından İdlib’te askerlerimize yönelik yapılan hain saldırıya ilişkin TBMM’de ortak bildiriyi imzalamayan PKK’nın meclisteki temsilcisi HDP, gizli oturuma alındı!

Bu nasıl bir çelişkidir!

Bunlar aleni Türkiye düşmanı ve terörist olduklarını en son yaptıkları kongrede gösterdiler. Devletin en mahrem toplantısına bunları almakta suç değil mi?

Aslında Esed’e katil diyemeyen CHP’nin de HDPKK’dan pek farkı yok!

Bir vatandaş çıkıp, HDPKK dışındaki bütün milletvekillerine ve meclis başkanına bu teröristleri devletin gizli toplantısına niye aldınız diye dava açmalı!!!

ŞİMDİ GELELİM GİZLİ TOPLANTIYA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, TSK’nın Bahar Kalkanı Harekâtı’nı yürüttüğü İdlib’deki gelişmeler hakkında kapalı oturum gerçekleştirildi.

Oturumda meclis tutanakları “Devlet sırrı” kabul edildiği için 10 yıl boyunca mühürlü zarflarda saklanacak.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplanan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katıldığı Genel Kurul’da, Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, otuzar dakika süreyle milletvekillerini bilgilendirdi. Oturumda, AK Parti adına Ahmet Yıldız ile Efkan Âlâ, MHP’den Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP’den Ahmet Ünal Çeviköz ve Mehmet Ali Çelebi, İYİ Parti adına Ahmet Kâmil Erozan, HDP adına ise Tulay Hatımoğlulları Oruç ve Saruhan Oluç birer konuşma yaptı.

Gizli oturuma, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Genel Kurulun bugünkü toplantısının bitimine kadar TBMM Ana Binasına ve kulislere, personel ve ziyaretçi alınmadı.

TBMM Başkanı Şentop, birleşimin başında yaptığı açıklamada, TBMM İçtüzüğünün kapalı oturumu düzenleyen maddelerini hatırlatarak, birleşimin açılmasından önce yapılan Danışma Kurulu toplantısında, kapalı oturumlara ilişkin İçtüzükte en kısa sürede düzenleme yapılması gerekliliğine yönelik grup başkanvekilleri arasında mutabakat sağlandığını bildirdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında gerçekleştirilen kapalı oturum 6,5 saat sürdü.

selyus