Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Eylül 2017

Kavakçı, yaralı polis Kayar’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını iletti

İzmir’de patlamada yaralanan polisi ziyaret eden Kavakçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı başkanlığındaki İnsan Hakları Başkanlığı heyeti, İzmir programı kapsamında, patlamada yaralanan infaz koruma memuru Yunus Kayar’ın tedavi gördüğü özel hastaneye gitti.

Kayar ve eşi Hatice Kayar ile sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Kavakcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Kavakcı’nın sağlık durumunu sorduğu Kayar, “Ağrılarım çok azaldı. Süreci bekliyoruz. Ayağım iyileşecek. Hayat devam edecek kaldığı yerden.” dedi.

Ziyaret çıkışında açıklama yapan Kavakcı, bayramın dört günü boyunca ülkenin dört bir yanında çok sayıda ziyaretler gerçekleştirdiklerini, bugün de Buca’da cezaevi servis otobüsünün geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan Yunus Kayar’ı ziyaret ettiklerini söyledi.

Kavakcı, şöyle konuştu:

“Terörle mücadele sırasında yaralanan bir kardeşimizi ziyaret ettik. Morali yerinde, onu görmek bizi memnun etti. Terörle mücadele edip hayat haklarından dahi vazgeçmeye hazır olan kardeşlerimizi özellikle bu bayram yalnız bırakmak istemedik. Terörle mücadele devam ederken biz de terörle mücadele edenlerin ve her türlü hak ihlaline uğrayan kardeşlerimizin yanındayız. Terörle mücadeleyle alakalı hükümetimiz zaten gerekeni yapıyor. Güvenlik güçlerimiz gece gündüz çalışıyor.”

Ziyarette Kavakcı’ya Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, eski Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da eşlik etti.

Heyet daha sonra Buca ilçesinde bir Roman aileyi ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

selyus