Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Aralık 2022

Kemal Kılıçaroğlu, “İYİ Parti Cumhuriyet Halk Partisi’nin içişlerine karışmasın”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu’nun ayrıca İYİ Parti cephesine de çok konuşulacak bir uyarısı oldu ve ekledi “Partiler diğerlerinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları var.” ifadelerini kullandı.”

Televizyon temsilcileriyle bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 6 masa ve adaylık gündemine ilişkin satır aralarında önemli mesajların olduğu açıklamalar yaptı.

“SARAÇHANE’Yİ SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİM”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezasının açıklandığı gün Almanya’ya ziyaret gerçekleştirerek eleştirilen Kılıçdaroğlu, “Olumsuz bir karar çıkacağını asla düşünmüyordum. Çünkü bu konuda yüzlerce içtihat vardı. Olayı sürekli takip ettim, karar çıkınca da özel uçakla döndüm. İmamoğlu’nun çağrısından bilgim yoktu, sosyal medyadan öğrendim.” açıklamasında bulundu.

“SAYGI DUYMAMIZ LAZIM”

Kararının açıklanması üzere Akşener’in Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gitmesi hakkında, “Meral Hanım’ın haksızlığa, hukuksuzluğa tepki göstermesini doğal karşılamamız lazım. İmamoğlu çağrı yaptı, Meral Hanım katıldı. Saygı duymamız lazım. 6 lider de benzer tepkiler gösterdi.” dedi.

“YADIRGANACAK BİR FOTOĞRAF DEĞİL”

Akşener ve İmamoğlu’nun sarılmalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “O fotoğrafı gördüm. Akşener daha önce de Ekrem Bey’i tanıyordu. İmamoğlu da Akşener’e Meral Abla der. Yadırganacak bir fotoğraf olarak görmüyorum.” diye konuştu.

İYİ PARTİ’YE ‘KARIŞMA’ UYARISI

Kılıçdaroğlu ayrıca İYİ Parti’ye uyarı niteliğinde bir mesaj gönderdi. Akşener’in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylığına dair “İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse hayır demeyeceğiz” sözleriyle ilgili bir soruya Kılıçdaroğlu, “Partiler diğerlerinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları var.” ifadelerini kullandı.

YSK BAŞKANI’NIN AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, YSK Başkanı Muharrem Akkaya’nın, İmamoğlu hakkındaki kararın kesinleşmesi durumunda mazbata alamayacağı açıklamasıyla ilgili olarak, “YSK Başkanı’nın böyle bir açıklama yapması kabul edilemez. Doğru da değil.” dedi. Türkiye gazetesi

selyus