Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Aralık 2022

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile “Baba-oğul” gibiymiş!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hapis ve siyasi yasak cezası alan İBB Başkanı İmamoğlu’nu davet ettiği grup toplantısında konuştu. Merakla beklenen konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, “Bizim aramızda baba-oğul ilişkisi var. Ona sahip çıkmak benim boynumum borcu.” dedi. Kılıçdaroğlu, YSK Başkanı için ise demediğini bıraktı.
YSK üyelerine hakaret soruşturmasında hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de düzenlenen miting için “Sosyal medyadan öğrendim” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetiyle CHP’nin TBMM’deki grup toplantısına katıldı. Merakla beklenen toplantı bugün yapıldı. İmamoğlu kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu’nu en ön sıralardan dinledi. Siyasetin gündemine oturan siyasi yasak davasıyla ilgili “İmamoğlu’nu savunmak beni namus borcumdur.” diyen Kılıçdaroğlu, “Biz baba-oğul gibiyiz” mesajı verdi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
6’LI MASADA ADAYLIK TARTIŞMALARI
Kılıçdaroğlu, adaylık tartışmaları devam ederken İmamoğlu ile aralarında baba-oğul ilişkisi olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
YSK BAŞKANI’NA AĞIR SÖZLER
Altı lider bir aradayız. Hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz. Demokrasiyi savunuyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Düzmece mahkeme açtılar. Sonra Saray bu mahkemeye müdahale etti mi? Etti. Asla çıkmayacak kararı çıkardılar. 85 milyonun önünde adaleti katlettiler. Birisi çıktı ‘görevden alırım’ diyor. Sen Ekrem İmamoğlu’nun tırnağı bile olamazsın. Ekrem İmamoğlu’nun adını ağzına almak için önce ağzını yıkayacaksın. Sen atanmışsın o ise seçilmiş. İmamoğlu size büyük lokmadır. Boğazınıza takılır. Boğarız sizi boğarız.
“Belediye başkanımız İmamoğlu buradadır. Sizin bilmediğiniz ama bizi yakından tanıyanların, yol arkadaşlarımızın iyi bildiği bir şeyi sizlere ifade edeceğim. Böylece bütün vatandaşlarımız da duysun.
“İMAMOĞLU BENİM EVLADIMDIR”
Ben Ekrem İmamoğlu ile baba oğul ilişkisi gibiyiz. Kendisi CHP’nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır. Ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur.
Çekin arabanızı bu kantar sizi çekmez. Erdoğan’a da insani olarak bir çağrım var. İhtirasına teslim olma. Süren doluyor, 4-5 ay sonra göreceksin. Türkiye gazetesi

selyus