Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Aralık 2022

AK Parti’de seçim stratejisi

2023 seçimleri için geri sayım başladı, AK Parti’de çalışmalar hız kazandı. Seçimlerde yürütülecek kampanyaya dair detaylar netleşiyor. Stratejinin’ pozitif kampanya, kavgasız siyaset’ üzerine odaklanması beklenirken, toplumsal kucaklaşma da ön plana çıkarılacak. Stratejinin pozitif kampanya, kavgasız siyaset’ üzerine odaklanması beklenirken, toplumsal kucaklaşma da ön plana çıkarılacak.

AK Parti, 2023 seçimlerinde yürütülecek kampanya için farklı başlıklarda yaptığı çalışmalara hız verdi. Kampanyanın pozitif bir siyaset üzerine kurulması, gençlerin ön plana çıkarılması ve ‘Doğruya doğru’ söylemi ile halkın karşısına çıkılması gibi konularda hazırlık yapılıyor.

‘TOPLUMSAL KUCAKLAŞMA’ ÖN PLANDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde konuşmalarında ‘20’nci yüzyılın kavgalarının 21’inci yüzyıla taşınmamasına’ sık sık vurgu yapmasının da, seçim kampanyasının çerçevesini pozitif söylemlerin oluşturacağının işareti olarak değerlendiriliyor. AK Parti kurmayları, Erdoğan’ın “Artık hep birlikte ortak geleceğimize odaklanmalı, vaktimizi ve enerjimizi bu doğrultuda seferber etmeliyiz” şeklindeki sözlerini hatırlatarak bu doğrultuda seçim kampanyasında, toplumsal kucaklaşmayı ön plana çıkaracaklarını söyledi.

Parti kaynakları, “Sonuçta bizim de eksikliklerimiz, hatalarımız oldu. Ama vatandaşın AK Parti ve Cumhurbaşkanı için ‘Evet şu konuda hata yaptılar ama, şunları şunları da doğru yaptılar’ diyeceği bir süreç yaşayacağız. Kampanyada bu nedenle ‘Doğruya doğru’ vurgusunu göreceğiz. Toplum da ‘Doğruya doğru’ diyecektir. Enerjimizi tüketen kavgalardan uzak bir kampanya olacak” dedi.

GENÇLERE YÖNELİK YENİ PROJELER

“Türkiye Yüzyılı’nın” gençlerle şekilleneceği anlatılacak ve gençlere yönelik yeni politikalar oluşturulacak. AK Parti’nin seçim kampanyasında özellikle girişimci gençlerle yönelik sürpriz yeni projeler açıklanması planlanıyor. Bunlar arasında ‘Gençlik Fonu’ kurulması, bu fonda devlet desteği ile birikecek kaynağın girişimci gençlerin iş kurabilmesinde kullanılması gibi öneriler bulunuyor. Türkiye gazetesi

selyus