Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 29 Haziran 2023

Kemal Kılıçdaroğlu’na duyurulur: Seçimleri kaybeden Aleksis Çipras istifa etti!

Yunanistan’da ana muhalefet partisi Syriza’nın lideri Aleksis Çipras, Pazar günkü seçimlerde aldığı yenilginin ardından partisinin genel başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. 12 seçimdir kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na duyurulur!

Yunanistan’da 2. kez düzenlenen seçimlerde Başbakan Kyriakos Miçotakis’in lideri olduğu Yeni Demokrasi (ND) Partisi oyların yüzde 40’tan fazlasını alarak seçimin galibi oldu. Bu sonuçla birlikte Yeni Demokrasi Partisi 158 milletvekili ile tek başına iktidara geldi.

ÇİPRAS PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Aleksis Çipras liderliğindeki Radikal Sol Koalisyon – İlerici İttifak’ı (SYRIZA) oyların yüzde 17,8’ini alarak 47 sandalye elde ederken, Çipras’tan önemli bir hamle geldi. Yunanistan’ın solcu lideri Çipras, Syriza partisi liderliğinden istifa ettiğini duyurdu. AA

TANJU ÖZCAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA GÖNDERME YAPTI

CHP’den kesin ihraç kararıyla disipline verilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından Çipras’ın istifasını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak paylaştı.

Özcan, “Yunanistan’da seçimi kaybeden Syrıza Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras istifa etmiş.

Ne kadar garip bir durum. İnsan seçimi kaybedince istifa eder mi? Bizim burada seçimi kaybedenler MYK’yı değiştirip hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor.” 😀

selyus