Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Mart 2016

Hurşit Yıldırım, “Başarımızın en büyük faktörü efsanevi liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır”

Kalkınma Bakanlığı 2016 Bütçesi üzerine TBMM’de bir konuşma yaparak AK Parti iktidarının başarılarından bahseden İstanbul Milletvekili i Av. Hurşit Yıldırım, “Bu başarılardaki en büyük faktör şüphesiz milletin gönlündeki partinin lideri, kurucu lideri, efsanevi lideri Recep Tayyip Erdoğan değil midir?” dedi.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ ÖZEL HABER

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyon Başkan Vekili Av. Hurşit Yıldırım, Kalkınma Bakanlığı 2016 Bütçesi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir konuşma yaptı. Eski iktidarlarla AK Parti dönemi iktidarı arasındaki uçurumlardan da bahseden Milletvekili Yıldırım, “2007-2015 yılları arasında istihdam oranımızı yüzde 46 seviyesine getirdik. Bu rakam İktisadi İşbirliği Ve Kalkınma Örgütü (OECD) üye ülkeleri içinde ABD’den sonra fazla istihdam eden ülke olduk” dedi.  

TBMM’de yaptığı konuşmasına çok iyi hazırlandığı görünen ve tamamen konuşmasına konsantre olan İstanbul Milletvekili Av. Hurşit Yıldırım, Kalkınmanın devamının hızlanması için Türkiye kendi yönetim sistemini kendi ihtiyaçlarına göre belirlemelidir. Bunun içinde (sataşan muhaliflere cevap vererek ‘çok iyi tahmin ettin’) içinde başkanlık sistemini barındıran sivil ve evrensel bir anayasaya ihtiyaç olduğu muhakkaktır.”

“OECD ÜYE ÜLKELERİ İÇİNDE ABD’DEN SONRA FAZLA İSTİHDAM EDEN ÜLKE OLDUK”

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyon Başkan Vekili Av. Hurşit Yıldırım, “Kalkınmanın ilk hedefi insanlarımızın refahı, huzuru ve mutluluğudur. Kalkınma modelimiz sadece rakamlardan ibaret değildir. Temelinde insan onuru ve evrensel değerler esastır. Ülkemizin son dönemde planlı ve programlı kalkınması elbette ki tesadüfi değildir. Uzun yıllar gücünü vesayetin izin verdiğince kullanabilen siyaset, 2002 yılında yapılan seçimle milletiyle barışık bir döneme girmiştir. AK Parti iktidarlarını kendinden önceki iktidarların sayısal verileriyle karşılaştırmak istiyorum.   

Müsaadenizle birkaç somut örnek vermek istiyorum. Türkiye, 1993 ile 2002 yılları arasında ortalama sadece yüzde 3 büyüdü. 2002 yılından itibaren ise rakamlar tamamen değişti. Küresel krizlere rağmen bu dönem ortalama yüzde 4.7 oranında büyüdük. 2002 yılında devletin topladığı her yüz liralık verginin 86 lirası faiz giderlerine aktarılırken, bugün ise her yüz liranın sadece 13 lirası faiz giderlerine aktarılmaktadır.  

2002 öncesi üzerindeki sıfırlardan itibarı sıfırlanmış bir Türk parası vardı! Şükürler olsun ki Türk parasının itibarını da biz kurtardık. 2007-2015 yılları arasında istihdam oranımızı yüzde 46 seviyesine getirdik. Bu rakam İktisadi İşbirliği Ve Kalkınma Örgütü (OECD) üye ülkeleri içinde ABD’den sonra fazla istihdam eden ülke olduk” diye konuştu.

“İKTİDARA GELDİĞİMİZDE BİZDEN ÖNCE ALINAN 22 MİLYAR DOLAR BORCU 2013 YILINDA BİZ ÖDEDİK”

Konuşmasına devam eden Milletvekili Yıldırım, “Yüz yıllık bir rüya olan, boğazın iki yanını birbirine bağlayan, başlangıcında benimde Kadıköy’de siyaset yaptığım Marmaray’ı hizmete soktuk. İktidara geldiğimizde bir sınıfta 50 kişi, bir hastanenin bir odasında bir kısmı rehin olmak üzere 10 kişi, ülke yönetmesi gereken iktidar da ise 3 parti vardı. Biz ise sağlık ve eğitimde çağ atlattığımız gibi dünya devleriyle aynı seviyede vizyoner bir parti iradesiyle Türkiye’yi çağ atlattık. İktidara geldiğimizde 6389 olan kamu hastanelerindeki yatak sayısı 48 bini geçti. Sayın milletvekilleri; yani 8 kat arttırmış bir iktidar. İktidara geldiğimizde Türkiye’de sadece 26 havalimanı vardı. Uçmak sadece zenginlerin işiydi. 55 havalimanımız var ve havayolu artık halkın yolu oldu. İktidara geldiğimizde bizden önce alınan 22 milyar dolar borcu 2013 yılında biz ödedik.

Ne yazık ki 2002’den itibaren AK Parti’nin kararlı tutumunu, kalkınmasını ve ülkenin daha da ileriye götürmek isteyen çabaların sekteye uğratmak isteyen güçler, global aktörler ve planlar olmuştu.

Zaman zaman milli iradeyi yok etmeye çalışan başta gezi eylemeleri olmak üzere küresel güçleride yanına alarak Türkiye’nin ilerlemesini durdurmak isteyen bu güçlerin millete çalımlarını birileri maharet olarak göstermeye çalışmakta ve milli iradeye meydan okumak istemekte ise de; Maharet yedi düveli yanına alarak Anadolu’ya meydan okumak değil, asıl maharet Anadolu’yu arkana alarak yedi düvele meydan okumaktır. Başarı ithal bakanlarla bu ülkeyi İMF’ye köle yapmak değil, başarı; uçurumun kenarındaki bir ülkeyi kendi değerlerine özgüvenine kavuşturmak değil midir?

Bu başarılardaki en büyük faktör şüphesiz milletin gönlündeki partinin lideri, kurucu lideri, efsanevi lideri Recep Tayyip Erdoğan değil midir?” şeklinde konuştu

“TÜRKİYE KENDİ YÖNETİM SİSTEMİNİ KENDİ İHTİYAÇLARINA GÖRE BELİRLEMELİDİR”

Yıldırım, “Elde edilen başarı 78 milyon insanımızın yüzünü güldürüyor. Biz, önümüze gelen sorunları bizden önceki iktidarlar gibi halını altına süpürmedik. Biz, önümüze gelen her sorunu fırsat bildik, biz çözeriz mantığıyla sahiplendik ve çözdük. Türkiye dünyada ki global krizden etkilenen bir ülke değil, dünyadaki krizlere rağmen dünyada yabancı sermeyenin en fazla uğrak olduğu ülke oldu. Milletimizde ülkenin her alanda geldiği bu noktaları taktir ederek bize 14 yıldır kesintisiz destek verdi. Aziz milletimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Kalkınmanın devamının hızlanması için Türkiye kendi yönetim sistemini kendi ihtiyaçlarına göre belirlemelidir. Bir daha tekrar ediyorum: Kalkınmanın devamının hızlanması için Türkiye kendi yönetim sistemini kendi ihtiyaçlarına göre belirlemelidir. Bunun içinde (sataşan muhaliflere cevap vererek ‘çok iyi tahmin ettin’) içinde başkanlık sistemini barındıran sivil ve evrensel bir anayasaya ihtiyaç olduğu muhakkaktır. Aynı zamanda meclisi çalıştırmama üzerine kurulu mevcut iş tüzüğünde acilen ve acilen değişmesi gerekir. Kim ki iktidarıyla muhalefetiyle bu ihtiyaçlara destek verirse bilinmelidir ki siyasi tarihte ülkesinin ve milletimizin siyasi tarihinde not alacaktır.

Sonuçta yaşadığımız global dünyada artık biliyoruz ki en ufak şey birbiriyle bağlantılı. Biz bunun bilinciyle hareket ettiğimizi kamuoyu önünde belirtmek isterim” dedi. 

selyus