Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Nisan 2015

Kılıçdaroğlu, “Ben maliyeciyim, hesap uzmanıyım”

Kartal Meydanı’nda partililere seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben maliyeciyim, hesap uzmanıyım neyin ne olduğunu, paranın nasıl toplandığını, nasıl harcandığını en iyi bilen kişiyim. Arzu eden varsa, bilmiyor birisi diyorsa onunla da onun arzu ettiği yerde tartışmaya hazırım”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanlığının Kartal Meydanı’nda düzenlediği mitinge katıldı.

“YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN CHP OLARAK HAZIRIZ”

Yalnızca miting meydanlarında değil, her gün her yerde alkışlayacağız. Fabrikada, tarlada, çarşıda, sokakta, meydanda, hayatın olduğu her yerde alkışlayacağız. Alkışlayacağız ki, millet olarak sabrımızın sonuna geldiğini birileri anlasın.

77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Yaşanacak bir Türkiye için CHP olarak hazırız. Bugüne kadar, bunu iyi dinlemenizi isterim değerli vatandaşlarım. Bugüne kadar belki hiçbir siyasi parti hiçbir seçime CHP kadar Türkiye’nin sorunlarına hakim, Türkiye’nin sorunlarının çözümlerini üretmiş, kaynaklarını belirlemiş olarak girmeyi başarmamıştır. İlk kez CHP Türkiye’nin bütün sorunlarına taliptir, bütün sorunlarının çözümünü masaya yatırmış ve halkına sunmuştur.

NAMUS SÖZÜ VEREN KİM? CHP

Belki bazı vatandaşlarımız diyebilirler ya bu yoksulluk nedir, ölçüsü nedir yoksulluğun? Resmi rakamları vereyim yoksulluğun ölçüsü şu değerli vatandaşlarım. Bir kişinin aylık geliri, altını çiziyorum aylık geliri 200 liranın altındaysa o yoksul sayılıyor. Aylık geliri 200 liranın altındaysa. Bu ne demektir? 17 milyon insanı açlığa mahkum etmek demektir. Bunu bilen kim? CHP. Bunun kaldırılmasını söyleyen kim? CHP. Namus sözü veren kim? CHP. Güvenmeniz gereken parti hangisi? CHP. 17 milyon insanımızın da insan gibi yaşama hakkı var. 17 milyon insan 21.yüzyılın Türkiye’sinde ben yoksulum demeyecektir. Onların hiçbirisi akşam yatağa aç girmeyecektir. Her çocuğun karnı doyacaktır. Güvenli bir Türkiye, özgür bir Türkiye, barış içinde yaşayan bir Türkiye ve geleceğine umutla bakan bir Türkiye. Sözüm sözdür.

“HESAP UZMANIYIM, NEYİN NE OLDUĞUNU, PARANIN NASIL TOPLANDIĞINI, NASIL HARCANDIĞINI EN İYİ BİLEN KİŞİYİM”

“77 milyon yurttaşımın emin olmasını isterim, size söylediğim, vaat ettiğim her şeyin kuruşu kuruşuna maliyetinin hesaplandığını bilmenizi isterim. Ben maliyeciyim, hesap uzmanıyım neyin ne olduğunu, paranın nasıl toplandığını, nasıl harcandığını en iyi bilen kişiyim. Arzu eden varsa, bilmiyor birisi diyorsa onunla da onun arzu ettiği yerde tartışmaya hazırım.“

Etiketler:
selyus