Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Kasım 2021

Kılıçdaroğlu’ndan Kanal İstanbul tehditi

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, İstanbul İklim Vizyonu ve Revize İklim Eylem Planı’nın açıklandığı toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Alan olursa çok ağır bedeller ödeyecektir” diyerek tehditler savurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin karbon nötr ve iklim değişikliğine dayanıklı bir kent olma hedefi, iklim kriziyle mücadele yol haritası, İstanbul İklim Vizyonu ve Revize İklim Eylem Planı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Müze Gazhane’de düzenlenen programda açıklandı.

“KANAL İSTANBUL İHALESİNİ HİÇ KİMSE ALMAYACAK. ALAN OLURSA ÇOK AĞIR BEDELLER ÖDEYECEKTİR”

Konuşmasında Kanal İstanbul ihalesiyle ilgili Kılıçdaroğlu, “Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Alan olursa çok ağır bedeller ödeyecektir. İster içeriden ister dışarıdan bu coğrafyaya ihanet etmek üzere açılan bir ihaleyi birisi alıyorsa ve iklim krizinin bu kadar yaygın olarak konuşulduğu bir dünyada siz hala İstanbul’a ihanet etmeye devam edecekseniz ve bunun ihalesi açılacaksa, o ihaleye giren ağır bedeller ödeyecektir. Bunu herkesin bilmesini isterim. Dolayısıyla bu ihaleye kimse girmeyecektir” dedi.

selyus