Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Temmuz 2023

Kılıçdaroğlu’ndan MİT ve İçişleri Bakanlığı sözünü alan faşist Ümit Özdağ’dan Allah bu milleti korudu

Özdağ, 28 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi öncesinde Kılıçdaroğlu ile yapılan mutabakat görüşmeleri hakkında yeni bir açıklama yaptı. Gizli pazarlığı itiraf eden Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması halinde kendilerine 3 bakanlık ve MİT’in verileceğini söyledi.

Mayıs ayında yapılan kritik seçimler geride kaldı ancak yankıları hala sürüyor. 2. tur oylaması öncesi, Millet İttifakı’nın adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, o dönemki mutabakat görüşmeleriyle ilgili çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

T24’ün haberine göre; Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması halinde üç bakanlık ve MİT Başkanlığı’nı Zafer Partisi’ne vereceğini, kendisinin de İçişleri Bakanı olacağını söyledi.

Özdağ konuyla ilgili “Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilâtı (MİT) konusunda Kemal Bey’le mutabık kaldık” ifadelerini kullandı.

“BAKANLIKLAR YAZILI MUTABAKATTA VARDI”

Kamuoyuna açıklananın aksine gizli bir mutabakat olduğunu belirten Özdağ, “O açıklanmadı. Ben de şimdiye kadar hiç açıklamadım. MİT Başkanlığı sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakata vardı.” dedi.

‘BEN İÇİŞLERİ BAKANI OLACAKTIM’

“Peki siz hangi görevde olacaktınız?” sorusuna da cevap veren Özdağ, “Ben İçişleri Bakanı olacaktım” şeklinde konuştu. Özdağ, diğer iki bakanlığın hangileri olduğu şeklindeki soruya “Şu anda artık önemli değil.” cevabını verdi. Kaynak: T24

selyus