Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 3 Eylül 2019

Külünk, “Bugün dayanışma vaktidir”

Metin Külünk, “Okullar açılıyor. Çocukları okula gidip defter, kalem, çanta ihtiyacı olan kaç kişi varsa tespit etsinler. Biz dayanışma örneği ortaya koyup o kardeşlerimizin okul ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Bugün dayanışma vaktidir. Şiddetsiz bir direniş örneği verilmektedir. Bu demokratik bir haktır.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne(İBB) bağlı iştiraklerden çıkarılan işçiler, Saraçhane’de başkanlık binası önündeki bekleyişini sürdürmeye devam ediyor. İBB önünde eylem yapan işçileri, gün boyu AK Partili siyasi isimler ziyaret etti. Geçmiş dönemler AK Parti Milletvekili Metin Külünk, eylem yapan işçilere bir tencere çorba getirdi. Külünk konuşmasında, “Okullar açılıyor. Çocukları okula gidip defter, kalem, çanta ihtiyacı olan kaç kişi varsa tespit etsinler. Biz dayanışma örneği ortaya koyup o kardeşlerimizin okul ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Bugün dayanışma vaktidir. Şiddetsiz bir direniş örneği verilmektedir. Bu demokratik bir haktır. Burada şu anda İSMEK’leri kapatacak hazırlık yapıyor. İSPARK’tan daha çok adam atacak. Hazırlık yapıyor” dedi.

“EVLENEBİLECEK MİYİM, ONU DA BİLMİYORUM”

Çıkarılmadan önce İSTGUVEN’e bağlı silahlı güvenlik olarak çalıştığını ifade eden Ahmet Haşim Zamur, “Hiçbir suçumuz yokken işten çıkarıldım.1 ay sonra evleniyorum. Kredi çektim. Bir sürü borç yaptım. Evlenebilecek miyim, onu da bilmiyorum. Büyük ihtimalle erteleyeceğim. Başka çarem yok. İşsizim şu an” dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir de işçilerin yanına gelerek destek verdi. İşten çıkarılan çalışanların derdini dinleyen Demir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aldığı karardan geri dönmeye davet etti.

selyus