Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Kasım 2018

Mahmut Ekşi suskunluğunu bozdu!

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ ÖZEL HABER

Üsküdar’da CHP’den Belediye Başkan Adayı olacak diye oluşturulan algılara cevap veren Mahmut Ekşi, “Bizi en iyi anlayacak, bizim yanımızda olacak, kapısı açık olan, cenazemde ve düğünümde yanımda olan arkadaşlarımıza el vermemiz lazım, kol vermemiz oy vermemiz lazım. Hilmi Türkmen bunlardan biri. Bu saydığım özelliklerde olan Hilmi Türkmen hakkında inşallah hayırlısı olsun” diye konuştu.

Üsküdar Rizeliler Birliği’nin dayanışma toplantısına katılan yılların deneyimli siyaset adamı Mahmut Ekşi, burada bir selamlama konuşması yaptı. Birlik Başkanı Halit Hızır’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa ayrıca Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Çengelköy Yıldırım Beyazıt Camii İmam Hatibi Mustafa Demirkan Hocada katıldı.

“HİLMİ TÜRKMEN’E EL VERMEMİZ LAZIM, KOL VERMEMİZ OY VERMEMİZ LAZIM”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i överek konuşmasına başlayan Ekşi, “Bizi en iyi anlayacak, bizim yanımızda olacak, kapısı açık olan, cenazemde ve düğünümde yanımda olan arkadaşlarımıza el vermemiz lazım, kol vermemiz oy vermemiz lazım. Hilmi Türkmen bunlardan biri. Bu saydığım özelliklerde olan Hilmi Türkmen hakkında inşallah hayırlısı olsun. Yaptıkları ortada. Üsküdar’da 15 yıl daha tesise (projeye) ihtiyaç yok” diye konuştu.

MAHMUT EKŞİ, “BEN ÜLKÜCÜ BİR ADAMIM”

Üsküdar’da yaklaşık 2 aydır ismi hakkında CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı olacak diye algı oluşturulan usta siyasetçi Mahmut Ekşi, suskunluğunu bozdu. İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak Üsküdarlı Rizelilerin buluştuğu gecede yaptığı konuşmanın sonunda kendisine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü ve kendisine Üsküdar Belediye Başkan Adaylığı teklif edildi algısı hakkında bir soru yönelttik.

“Üsküdar ve İstanbul’da saygınlığı olan birisi olarak tanıdığımız siz Mahmut Ekşi’nin bir duruşu olduğunu bilmeyen yoktur. Bu yaşa kadar duruşundan zerre sapmadığınız siyasi geçmişinizden biliyoruz. Siz, aynı duruşu sergileyip İstanbul’un en başarılı Belediye Başkanları arasında gösterilen Hilmi Türkmen’e destek verecek misiniz? diye sorduğumuz soruyu cevaplayan usta siyasetçi Mahmut Ekşi, kısa ve net cevap verdi: “Ben ülkücü bir uşağım (adamım). Anavatan Partisinde politika yaptım. Üniversite yıllarımda Ülkü Ocakları 2. Başkanlığı yaptım. Buradan sorunun cevabını anlıyorsunuzdur” dedi.

Bizim buradan anladığımız kadarıyla, muhafazakar duruşu olan bizim tanıdığımız Mahmut Ekşi, ucuz siyaset yapmaz ve hakkında algı oluşturmaya çalışanlara da fırsat vermez…

selyus