Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

Mart’ın sonu Nisan da bahar!

Türkiye’de 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’ni geride bırakalı 8 gün oldu. Türkiye genelinde bütün iller neredeyse tamamlandı ancak İstanbul hariç.

İstanbul’da yapılan seçimlerde bütün organize usulsüzlük, suistimal, şaibe ve hırsızlıklar Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerinde yapıldı!

Görüldüğü kadarıyla diğer ilçe ve belediye meclis üye seçimleri birkaç ilçe hariç tek tuk olumsuzluklar oldu.

Bu birkaç ilçeden bir olan Büyükçekmece’de sahte seçmen ve adres kaydırma iddiaları ile ilgili polis operasyon başlattı ve soruşturma kapsamında birçok adrese baskın düzenledi.

Bizim gördüğümüz kadarıyla bu ilçenin seçimleri iptal olur.

Buradan şunu söylemek istiyorum; AK Parti, işin vahametini öğrendikten sonraki her gün itiraz etti. Hangi sandığa itiraz ettiyse usulsüzlük gördü desek yeridir!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ilk günlerde yapılan itirazları normal bir itirazmış gibi görse de daha sonraki süreçte işin boyutlarının büyük olduğunu ve bu usulsüzlükler ile hırsızlıkların organize bir iş olduğunun fotoğrafını gördü!!

Her gün İstanbul için toplanan YSK, en son ki toplantısının 7 saat sürdüğü gelen bilgiler arasında. AK Parti’nin itirazlarıyla ilgili incelemelerini sürdüren YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ne karar vereceği büyük merak uyandırsa da bu işin sonu çıkmaza doğru gittiği için en isabetli kararın seçim olacağı görülüyor..!!

Bunca organize usulsüzlük, suiistimal, şaibe ve hırsızlıkları gören YSK bu saatten sonra başka bir karar alması da mümkün görünmüyor!

Millet ittifakının ‘Mart’ın sonu bahar’ sloganına atfen; “Mart’ın sonu Nisan da bahar” diyerek yazımı bitireyim. Kalın sağlıcakla…

 

selyus