Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Ekim 2022

Mehmet Ali Çelebi, neden AK Parti’de olduğunu altını çizerek tane tane anlattı

İzmir Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi artık AK Parti’de… Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında Çelebi’ye rozetini bizzat taktı. Ardından kürsüde söz alan Çelebi, Türkiye Cumhuriyeti devleti Kurtuluş Savaşı’ndan sonraki en ciddi mücadelesini vermektedir. Bu nedenle ben de bir Atatürk askeri olarak Türkiye Yüzyılı mücadelesinde yanınızdayım.” dedi. Çelebi’nin sözleri sonrası AK Parti sıralarında büyük coşku yaşandı.

Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi bugünden itibaren resmen AK Partili oldu. Çelebi için AK Parti Grup Toplantısında rozet töreni düzenlendi.  Çelebi’ye rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. Rozetinin takılmasının ardından kürsüden bir konuşma yapan Çelebi’nin sözleri salondaki partilileri coşturdu.

Rozet töreninin ardından kürsüde sözü alan Çelebi, şunları söyledi;

“ALLAH UTANDIRMASIN”

“Allah utandırmasın öncelikle. Neden buradayım. Sayın Cumhurbaşkanım siz canınız, ben özgürlüğümle tehdit edildim. Bu millete cellat olan FETÖ zombi teşkilatına karşı olan mücadelenizde yanınızdayım. Asker kökenli bir milletvekiliyim. Bir milyona yakın asker, silah arkadaşım görevinin başında. Birçok devre arkadaşım şehit düştü. Kahraman Türk askerleri adına bu millete cellat olan hain PKK terör örgütü ile mücadelenizde yanınızdayım.

”TÜRKİYE YÜZYILI MÜCADELESİNDE YANINIZDAYIM”

Temel gerekçem şu; Türkiye Cumhuriyeti devleti Kurtuluş Savaşı’ndan sonraki en ciddi mücadelesini vermektedir. Bu nedenle ben de bir Atatürk askeri olarak Türkiye Yüzyılı mücadelesinde yanınızdayım.

”AÇIKTAN TARAFIM”

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin namuslu ellerinde yetişen asker kökenli bir milletvekili olarak yol haritamı çizen şehitlerimiz ve beni bugünlere getiren aziz milletimizdir. Açıktan tarafım. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerde olmam düşünülemez! Vatan ve millet bütünlüğümüzü, -FETÖ, PKK terör örgütleriyle kararlı mücadeleyi, -Milli konuları (Mavi Vatan, S400, Kıbrıs, Azerbaycan, Sözde Soykırım, Tezkereler, Savunma Sanayisi) önceleyen siyasi anlayışımın gereği olarak; Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin neferi, Atatürk’ün askeri, Türk Milletinin sesi olarak yoluma Cumhur ittifakı çatısı altında Ak Parti’de devam edeceğim. Kurulan yeni dünya düzeninde bölgemizdeki egemenlik mücadelemiz akamete uğramadan devam etmelidir.

SÖZLERİ AK PARTİ SIRALARINI COŞTURDU

AK Parti’nin yeni vekili Çelebi’nin bu sözleri AK Parti sıralarında büyük coşkuya neden oldu. Türkiye gazetesi

selyus