Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Ocak 2023

Meral Akşener, masanın altındakinden çekindiği için oraya gidemedi!

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, geçtiğimiz hafta sonu partisinin Diyarbakır İl Kongresine katıldı. Kongre konuşmasında tepki çeken ifadeler kullanan Akşener, PKK’nın kaçırdığı çocukları için HDP önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerini de ziyaret etmedi. Anneler bu nedenle Akşener’e tepkiliydi.

Türkiye gazetesinin haberine göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz Cumartesi günü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde partisinin 2. Olağan İl Kongresi’nde katıldı. Akşener burada yaptığı konuşmada, “Mesele silahlara veda ve kan dökmeye tövbe etmekse, mesele her türlü musibetin karşısında çelikten sarsılmaz bir biz olmaksa, sırtını da kalbini de o sağlam bize yaslamaksa biz varız” sözlerini sarf etti. Akşener’in bu sözleri başta Bakan Süleyman Soylu olmak üzere çok sayıda kişi tarafından tepkiyle karşılandı. Öte yandan bin 241 gündür kentteki HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır anneleri de Akşener’e tepkiliydi. “Bir kadın olarak O’nu yanımızda görmek isterdik.” diyen bir anne, “Masanın altından çekindiği için gelmedi” şeklinde serzenişte bulundu.

Terör örgütü PKK tarafından kandırılarak ya da zorla dağa kaçırılan çocukları için Türkiye’nin farklı kentlerinden Diyarbakır’a gelerek HDP İl Binası önünde oturma eylemi başlatan annelerin eylemi bin 241’inci gününe girdi.

Yaz-kış, gece-gündüz demeden evlat mücadelesi veren 353 aile başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasi partiler ile yurt dışından ve yurt içinden onlarca sivil toplum örgütü ziyaret etti.

AKŞENER, ANNELERİ PAS GEÇTİ

İYİ Parti Lideri Akşener’in hafta sonu partisinin kongresine katılmak üzere geldiği Diyarbakır programında aileleri ziyaret yoktu. Tüm temaslarının tamamlayan Akşener Diyarbakır annelerini ziyaret etmeden kentten ayrıldı.

“MASANIN ALTINDAN ÇEKİNDİĞİ İÇİN GELMEDİ”

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olmasına iki ay kala yaklaşık 8 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Mehmet için eylemini sürdüren anne İmmihan Nilifırka, “Bir anne olarak burada aylardır evlat mücadelesi veren anneleri görmezden geldi. Bir kadın olarak O’nu yanımızda görmek isterdik. Masanın altından çekindiği için ziyarete gelmedi. Bir kadın olarak o’nu yanımızda görmek isterdik” dedi. Türkiye gazetesi

selyus