Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Aralık 2016

Milletvekili Hurşit Yıldırım; Halep’te kelebekler çocuklardan daha uzun yaşıyor!

Halep’te işlenen insanlık suçuna dikkat çekmek için TBMM’de bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Hurşit Yıldırım, “Halep’te kelebekler çocuklardan daha uzun yaşıyor!” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Hurşit Yıldırım, TBMM’de Halep’teki Katliamla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 13 Aralık Salı günü gerçekleşen konuşmasında Halep’te işlenen insanlık suçuna dikkat çeken Yıldırım; “Ne yazık ki Halep artık masallarda kaldı. Dünyanın gözleri önünde, bir şehri kuşattılar ve halkını katlediyorlar.

Halep’te on binlerce sivilin hapsolduğu 6 kilometrekarelik alanda can pazarı yaşanıyor. Diktatör Esed katliam yapıyor. Kimyasal silahlar kullanıyor. Halep’te neredeyse canlı insan bırakmıyor. Ve bu sayı her geçen gün artıyor. Dünya bu rezilliği çıtını çıkarmadan izliyor.

Halk temel insani ihtiyaçlarını gideremiyor. Esed’in katilleri hastaneleri ve sağlık merkezlerini de yok etti! Kentte şu an sadece 1 fırın var! Bölgede okulların tümü kapalı. Çünkü Halep’te çocuklar, okul yerine ölüme gidiyorlar!” dedi.  

BİR BALİNA İÇİN ORTALIĞI AYAĞA KALDIRAN BATI HALEP’TEKİ BANA BEBEĞİN TWITTER’DAKİ ÇIĞLIKLARINI NEDEN DUYMUYOR?

Halep’te yaşanan katliama vurgu yapan Hurşit Yıldırım; “Her dakika bir sivil kardeşimiz, akrabalarımız ve din kardeşlerimizden birisi şehit oluyor. Yarın çok geç olabilir. Bir balina için ortalığı ayağa kaldıran Batı, Halep’te 7 yaşındaki Bana bebeğin Twettir’daki çığlıklarını neden duymuyor! Aylan bebeğin cansız bedeni kıyıya vurduğunda hangimizin kanı donmadı? Ümran bebeği ne çabuk unuttuk?

Ama şu an orada Aylan bebek gibi, Ümran bebek gibi yüzlerce çocuk bombalarla parçalanıyor. Veya açlıktan ölme noktasındalar.” diye konuştu.

DÜNYA BEŞ’TEN BÜYÜK OLDUĞUNU YİNE GÖSTEREMİYOR

Halep’te yaşanan insanlık dramına Türkiye’nin sahip çıktığını belirten Yıldırım, “Peki bu zulüme şu ana kadar kim tek ses oldu? Kim yumruğunu vurdu? Tabii ki Türkiye Cumhuriyeti! Ama biz istiyoruz ki “İnsanlık burada bari kendini göstersin!” Maalesef Dünya 5’ten büyük olduğunu yine gösteremiyor. Terör örgütlerine artık açıktan destek veren AB, Halep’teki insanlık dışı olaylara, katliamlara ve ölen çocuklara neden sessiz kalmaktadır? Bu, Batı’nın iki yüzlülüğü, çifte standart değil de nedir?”

“YAPACAKLARIMIZ VAR AMA YAPMIYORSAK İNSAN OLARAK HEPİMİZ HESABINI VERECEĞİZ”

BM’nin Halep’te yaşananlara tepkisiz kalmasının altını çizen Hurşit Yıldırım; “7 milyar insan, 193 devlet ve BM Halep’teki katliamı izlemeye devam ediyor. 100 yıl önce Çanakkale’de yanımızda olan Halep’teki akrabalarımız katlediliyor. Halep’te her an çocuklar babalarını, annelerini, anneler evlatlarını kaybediyor. Ve çocuklar yalnızca baba-anne beni bırakma diyebiliyor. Çocukları dahi acımasızca katleden infaz eden bir kötülüğü seyrediyoruz.

Binlerce sivil sokak ortasında katlediliyor. Akıl almaz bir vahşet yaşanıyor, çığlıklar yükseliyor. Halep’teki gazeteciler, aktivistler bunlar son mesajımız diye çığlık atıyorlar. Ama onların çığlığını dünya duymuyor. Yapacaklarımız var ama yapmıyorsak insan olarak hepimiz hesabını vereceğiz.” şeklinde konuştu.

“BM’YE SORUYORUM DÜNYADA TÜRKİYE’DEN BAŞKA ÜLKE YOK MU?”

Milletvekili Yıldırım, “Bir zulmü engellemiyorsanız en azından onu herkese duyurun gayreti içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, dış işleri bakanlığımız zulmün durması, koridor açılması ve insanların tahliyesi için çalışıyor Dünyaya soruyorum, BM’ye soruyorum dünyada Türkiye’den başka ülke yok mu?

BM’nin asli vazifesi dünya barışına katkıda bulunmak ve dünyadaki mağdurlara yardım etmektir.

Üzülerek ifade ediyorum ki Arakan’daki, Suriye’deki ve özellikle şu an Halep’teki katliamlar için BM; KÖR, SAĞIR ve DİLSİZ’dir. BM, kuruluş amacını yerine getiremiyorsa o halde neden var? Ölen, Halep halkı değil; insanlıktır. Halep’te kelebekler bile çocuklardan daha uzun yaşıyor.” dedi.

 “BAN Kİ MOON DÜNYA BARIŞINA KATKIDA BULUNAMAMIŞTIR”

BM eski Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un misyonunu yerinde getirmediğine vurgu yapan Milletvekili Av. Hurşit Yıldırım, “Malumunuz Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon yerine BM Genel Kurulu, Portekiz eski Başbakanı Antonio Guterres’i yeni BM Genel Sekreteri olarak seçildi. Ban Ki-Moon görev yaptığı dönemde maalesef dünya barışına katkıda bulunamadı. Geride sadece seyreden, kendisine verilen rolü yerine getiren bir genel sekreter değil de seyreden bir memur vardı. Görev süresi içinde görev aldığı misyonu heba eden bir genel sekreter olarak tarihe geçti! Sayın Genel sekreterin döneminde Suriye’de, Irak’ta, Arakan’da, Afrika’da binlerce masum insan öldü ve BM maalesef sessiz kaldı. İnsan onuru ve insanlığa sahip çıkılmadı. Küresel güçlerin etkisinde menfaat ve denge üzerine bir siyasetin kurbanı oldu BM. Mısır’daki darbeye de Türkiye’deki darbe girişimine seyirci kaldı.

Sayın Ban Ki-Moon hakkında nasıl bilirdiniz derlerse iyi bilmezdik diyeceğiz. Umarın Yeni Genel Sekreter dünya barışı, insanlık ve demokrasi için güzel işler başarır” diye konuştu.

“HALEP’TE YAŞANAN KATLİAMA SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Yeni BM Genel Sekreterine başarılar dileyen Hurşit Yıldırım; “Umarım Yeni Genel Sekreter dünya barışı, insanlık ve demokrasi için güzel işler başarır. Halep’te yaşanan katliama sessiz kalmayacağımızı ifade ediyor ve bir kere daha Başta BM başta olmak üzere, global dünyanın tüm STK’larını, Uluslar arası yardım kuruluşlarını, İnsan Hakları Savunucularını yani sesimizin gittiği, acımızın ulaştığı her mecrayı Halep’te yaşanan bu insanlık suçuna karşı bir olmaya çağırıyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. 

selyus