Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Eylül 2016

Milletvekili Külünk’ten Bakan Soylu’ya övgü dolu sözler

Başbakan Yıldırım’ın açıklamasıyla İçişleri Bakanı olduğu kamuoyuna duyurulan eski Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun bu yeni görevi ile ilgili sorulan soruyu cevaplandıran AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İçişleri Bakanı Soylu için samimi ve övgü dolu sözler sarf etti.

CNN Türk’te Şirin Payzin’in sunduğu Ne oluyor? programın konuğu olan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye’deki sıcak gelişmeler ve Süleyman Soylu’un İçişleri Bakanı olmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Şirin Payzin’in “İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ayrılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz, AK Parti içinde beklenen bir durum muydu, sizce talep mi edildi, yoksa kendi rızasıyla mı böyle bir değişikliğe gidildi?” sorusuna cevap veren Milletvekili Külünk, yaptığı açıklamada Süleyman Soylu’ya bir hayli değer verdiği orata çıkmış oldu.  

Sorunuzun cevabın zaman içinde göreceğiz diye konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Devlette devamlılık esastır. Sonuçta çok çetin bir dönemden geçiyoruz. Efkan Bey bakanlığı döneminde son derece iyi hizmetler içerisinde oldu. Değerli bir arkadaşımız. Bugünde demek ki görevini bir başka değerli arkadaşımız, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu beye devretti. Partimize teşkilat başkanlığı yapmış ve kendisini yakinen tanıdığım, pratik zekasıyla, hadiselerin üzerine çabuk gitmesiyle bir duruşu olan ve bu süreçte 15 Temmuz gecesinde özellikle TRT’deki çıkışıyla, orada milletin bireyleriyle, yiğit adamlarla beraber yiğitçe duruşu hepimizin hafızalarında son derece silinmez bir iz bıraktı. Dolayısı ile görevi devralan Süleyman Soylu beye başarılar diliyorum” dedi.  

selyus