Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Eylül 2016

Ordu’daki mobose tuzağı ortaya çıktı

Giresun, Trabzon, Rize ve Artvinlilere müjde. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Ordu’ya geldiklerinde mobose tuzaklarıyla ceplerinde para bırakılmayan Karadenizlileri rahatlatacak açıklamalar yaptı.

Ordu’dan geçen Karadenizlilerin aylardır adeta kanını emen mobese tuzağının ne olduğu ortaya çıktı! Yapılan binlerce şikayetin ardından devlet mekanizmalarını harekete geçirerek Fetullahçı Terör Örgütü’nün tuzağını ortaya çıkaran ve konuya hakım olan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, CNN Türk’te Ne Oluyor? Programını sunan Şirin Payzın, Külünk’e Ordu’da dönen mobose dolaplarını sordu. 

CNN Türk’te Ne Oluyor? Programının sunucusu Şirin Payzin, “Sizin de değiniz gibi Ordu’da mobese sistemini kuranların FETÖ ile bağlantısı nedir? Bende şunu sormak isterim, bu mobese sistemini kuran şirket kimdir, devletin istihbaratının bundan haberi yok mu? sorusuna cevap veren Metin Külünk, “Şimdi şunu özellikle belirtmek isterim: şimdi gayri resmi bir şeyi konuşmuyoruz. Resmi bir şeyi konuşuyoruz. Hukuki bir şeyi konuşuyoruz. Mesele, bu hukuki ve resmi olan durumun kim tarafından şekillendirildiğini konuşuyoruz. Mobese sistemi resmi bir sistem. Devletin kayıtlarında olan izniyle yapılmış.

Mesel burada bu sistemi kuran şirketin kimliğini konuşuyoruz.  Bu anlamda bu illegal yapının Emniyet Müdürlüğü’nün şekil şartlarını hazırladığı bu şirketin kimliğini konuşuyoruz. Dolayısı ile bu Ordu’dan başlamış. Tabi bu sürecin sıkıntısında da özellikle bizim Giresun, Trabzon, Rize, Artvin’deki vatandaşlarımız sürekli ceza ödemek durumunda kaldığı için bu surum hep Ordu Belediye Başkanı arkadaşımızın üzerine kalmış oldu. İlgili bakanlık çalışmalarını sürdüyor. 

Ben, bu resmi yapıyı mobose sistemini kuran şirketin bu illegal yapıyla bağlantısını ve bu yapının hayatımıza ne kadar müdahil olduğunu anlatıyorum ben size. Bir toplantı yapılıyor. Bu şirketin elemanları brifing verirken oraya bir kayıt düşüyor, şu şahısa sorulacak. O şahıs kim diye sorulduğunda, yanlışlık oldu deniliyor. Almanya’da bir firmanın Türkiye temsilcisi tarafından. Almanya’daki firmaya bakıyorsun  bu kim? O şirketin kayıtlı olduğu şirkete bakıyorsun ortağı bu örgütün elemanlarının kurduğu savunma sanayine iş yapan şirket. Görüyor musunuz ağı?” dedi.

Sorularına devam eden Şrin Payzın, “Bu söylediğiniz mobose görüntüleri ve mobose ağı ne gibi olaylarda aracı olarak kullanılmış?”

Milletvekili Külünk, “Bunu bilemiyoruz ki! Dolayısı ile 15 Temmuz’dan sonraki kayıtların durup durmadığını bilemiyoruz ki. Onu teknik olarak benim bilme şansım yok. Ama ne var? Bu örgüt bir Stalin’ist bir örgüt! Ve Türkiye’yi bir muhaberat devletine çevirmek istiyordu. Her bireyin hayatını topyekün kontrol altına alan ve bireyin özgürlüklerini yok etmeyi hedefleyen bir örgü. Siz aracınızla çıktınız Edirne’ye gidiyorsunuz, sizi takip ediyor. Sizin peşinize adam takmasına gerek yok ki. Sisteme bakıyor, Şirin Payzın’ın arabası bu. Şirin Payzın’ın arabası nereye gidiyorsa istediği yerde şu saatte şuraya gitti diyor. Not düşüyor kaydına. Onun için hayatın bütününe müdahil olan bir yapının istisna bırakması mümkün değil.” diye konuştu.  

 

selyus