Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Mart 2017

Milletvekili Serkan Bayram’dan Sevgi Seli Derneği’ne ziyaret

AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, kendisinin de üyesi olduğu Sevgi Seli Derneği’ni ziyaret ederek engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, Sevgi Seli Derneği’nde engelli vatandaşlarla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Sevgi Seli Derneği Başkanı Fahir Kol’un öncülüğünde gerçekleşen toplantıda engelliler, Milletvekili Bayram’a yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, Sevgi Seli Derneği Başkanı Fahir Kol, AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Düşgün, İşadamı Muhammed Ali Temel ve dernek üyesi engelli vatandaşlar katıldı.

“SAYIN VEKİLİM BİZİM 260 NO’LU ÜYEMİZ”

Sevgi Seli Derneği Başkanı Fahir Kol, “Sayın Serkan vekilimize teşriflerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Vekilimiz, derneğimizin 260 numaralı üyesidir. Bugün itibariyle 2770 üyemiz var. Artık buralara sığmıyoruz. Ben özellikle şunu belirtmek isterim ki biz ne zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitsek Milletvekilimiz Sayın Serkan Bayram bizimle yakından ilgilenmiştir. Engelli vatandaşlarımızla ilgili kendisine ilettiğimiz bütün sorunlarımızla yakından ilgilendiği ve ilgili bakanlıklara da ilettiği gibi yakından da takip etmiştir. Sayın vekilim, dernek üyelerimiz bizimle nasıl ilgilendiğinizi yakından bilmektedir ve size şükran duymaktadır.” dedi.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE HİZMET NOKTASINDA ÇOK CİDDİ ADIMLAR ATTIK VE HAYATA GEÇİRDİK”

Sevgi Seli Derneği’nin bugüne kadar çok güzel çalışmalara imza attığını belirten AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, “Evet 2009 yılında bende Fahri kardeşimle birlikte görev aldığım Sevgi Seli Derneği inşallah bundan sonra daha güzel işlere imza atacaktır. Engelli kardeşlerimize hizmet noktasında hükümetimiz çok ciddi adımlar attı ve hayata geçirdi. Önümüzdeki süreçte 1500 civarında engelli öğretmen alımı yapılacak. Her yıl bu oranlarda engelli öğretmen ve engelli memur alımı yapılıyor. Şu an itibariyle resmi kurumlarda yaklaşık 50 bin memur engelli vatandaşımız var. İyi bir gelişme. Keza özel işletmelere yüklenen sorumluluk neticesinde engelli çalıştırma zorunluluğu il bazında yakından takip edilmektedir. 50’den fazla eleman çalıştıran büyük ve orta ölçekli işyerlerinde yüzde 2 oranında engelli eleman çalıştırmak zorunluluğu vardır. Bizden önceki yıllarda işletmeler cezaların azlığı nedeniyle engelli eleman çalıştırma yerine para cezası ödeyip sorumluluğunu yerine getirmiyordu. Biz geldikten sonra hem cezaları ağırlaştırdık hem de vilayetler düzeyinde denetimleri sürekli yapıyoruz. Artık işletmeler engelli eleman çalıştırıyor.” diye konuştu. 

selyus