Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 2 Ocak 2020

Muharrem Kaşıtoğlu, teskereye hayır diyen Saadet Partisi’nden istifa etti!

Beykoz siyasetinin marka isimlerinden Muharrem Kaşıtoğlu, kurucusu olduğu ve 17 yıl çeşitli kademelerinde başarıyla görev yaptığı AK Parti’den ayrılıp Saadet Partisi’ne geçmişti. Geçmişti geçmesine ama aslında aklı hep bıraktığı partisinde idi. Gittiği günden beri bir türlü mutlu olamadığı Saadet Partisi’nin yanlış politikalarına hep sabır çeken Muharrem Kaşıtoğlu, daha fazla dayanamadı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen “Libya Teskeresi”ne hayır diyen Saadet Partisi’nden istifa etti.

Kaşıtoğlu, istifasını sosyal medya hesabından paylaştı: “Ebedi düşmanları olduğumuz İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve zalim Mısır yönetimini çok rahatsız eden, Türkiye ile Libya arasında imzalanan “Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası” ile “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası ülke menfaatlerimiz açısından son derece önemliyken 31 Mart seçimlerinde Beykoz Bel. Bşk adayı ve halen üyesi olduğum Saadet Partisinin evet oyu kullanacağını açıklamasına rağmen, sonrasında mecliste hayır oyu kullanması anlaşılır gibi değildir. Milli menfaatlerimizi yok sayarak son anda hayır oyu kullanan Saadet Partisi’nden istifa etme kararı aldığımı kamuoyuna saygıyla bildiririm. Rabbim ‘#LibyaTezkeresi ne ‘’evet’’ kararını hayırlara vesile kılsın…

“DOĞRU OLDUĞUNA İNANDIĞIM NOKTADA DURMAYA DEVAM EDİYORUM”

İstifasının hemen ardından sıcağı sıcağına İstanbul Takipte’ye bir açıklama yapan Muharrem Kaşıtoğlu, “Burada milli menfaat söz konusudur. Kaldı ki; ülkemizden adeta nefret eden İsrail, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Mursi’nin katili darbeci Sisi’nin Mısır’ı yönetimlerinin, Libya ile yapılan mutabakata karşı sert açıklamalar yapması bile benim için başlı başına referanstır. İktidarın pek çok yanlışını eleştirmiş biri olarak ‘’İktidarın yaptığı her şey yanlıştır’’ yaklaşımı doğru değildir. Saadet Partisi meclis oturumundan önce evet oyu kullanacağını da kamuoyuna açıklamış olmasına rağmen son anda yapılan anlaşılır gibi değildir. Durduğum yer bellidir. Doğru olduğuna inandığım noktada durmaya devam ediyorum” dedi.

selyus