Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Temmuz 2023

Murat Kurum Ümraniye’de aşure dağıttı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum Ümraniye’de Muharrem ayı dolayısıyla dev kazanlarda pişirilen aşureleri vatandaşlara ikram etti. 

Ümraniye Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle her yıl geleneksel hâle getirdiği Aşure dağıtımlarına bu yılda devam etti. Alemdağ Caddesi’nde düzenlenen özel bir programla 10 bini aşkın vatandaşa dev kazanlarda kaynatılan aşureler dağıtıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mehter ekibinin sahnesiyle devam etti. Programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım katıldı. Başkan Yıldırım ve İstanbul Milletvekili Kurum, aşure kazanının başına geçerek, aşure pişirdi vatandaşlara ikramda bulundu.

“MUHARREM AYININ HERKESE HAYIRLAR GETİRMESİNİ NİYAZ EDİYORUM”

Aşure dağıtımı sonrası konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Muharrem ayımız mübarek olsun. Kerbela’da Hüseyin Efendimizle 70 şehidimiz var. Başta Hüseyin Efendimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aşure Günü, birlik beraberlik günü. Türk milleti olarak birliğimizi ve beraberliğimizi korumalıyız. Bugüne kadar çok şükür ki korumayı başardık. Alevisiyle, Sünnisi ile Kürdüyle Lazıyla hiçbirimizin birinden bir farkı yok. Bütün yaratılanlar başımızın tacı. Aşurenin bizlere hayır getirmesi dileğiyle. Muharrem ayının herkese hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” dedi.

selyus