Ana Sayfa HUKUK, İÇ POLİTİKA 17 Mayıs 2022

Murat Türkyılmaz’dan Kaftancıoğlu’na: ‘Kelimelerinizin bedelini ödeyeceksiniz!’

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. Oturumunda CHP İstanbul İl Başkanı Cana Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası gündeme geldi.

CHP’li meclis üyeleri tarafından Kaftancıoğlu’na verilen cezaya karşı çıkan konuşmalar yapıldı.

AK Parti adına söz alan İBB Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz, Kaftancıoğlu’na verilen ceza ile ilgili mahkeme iddianamesinden bazı bilgiler verdi.

Türkyılmaz, “Kaftancıoğlu’nun sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili tweeti, Bursa TUGVA Şubesine yapılan saldırıda MLKP terör örgütünün üyesine selam gönderen bir il başkanı, öldürülen PKK yöneticisi Sakine Cansız’a komutan selamı gönderen Canan Kaftancıoğlu, yüce devletimize ‘seri katil’ diyen, ‘zulüm 1453’de başladı’ diyen gezicilere selam veren bir il başkanından bahsediyorum. Büyüklerin bir lafı var ‘büyük lokma ye büyük konuşma’. O yine bizim değerlerimizle dalga geçen bir tweetinde yemiş olduğu porsiyonlardan bahsediyordu Canan hanım. Porsiyonlarını büyük tutabilirsiniz, fakat sarf ettiğiniz cümlelerin, kelimelerin bir bedeli var. Bunun bedelini ödediniz, bundan sonra devam ederseniz ödeyeceksiniz.”

selyus