Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Kasım 2016

Mustafa Ataş, “Meydan okuyorlardı”

Mustafa Ataş, Savcılığın birçok davetine ve çağrısına uymadılar. Bazıları arabalarında silah taşıdılar. Bazıları aleni destek konuşmaları yaptılar. Hani bir tanesi, hatırlıyorsunuz ‘Sırtımızı PYD’ye, PKK’ya dayıyoruz’ dedi. Birisi ‘PKK sizi tükürüğüyle boğar’ demişti. Meydan okuyorlardı.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Kahramanmaraş İl Başkanlığınca Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısında, TBMM’de haklarında fezleke bulunan 148 milletvekiliyle ilgili anayasa değişikliği hazırlandığını söyledi.

Bütün siyasi partilerin katılımıyla oylama ve görüşmelerin yapıldığını dile getiren Ataş, “AK Parti’den 25, HDP’den 53 milletvekili, CHP’den 50’nin üzerinde zannediyorum, MHP’den bir miktar milletvekili, toplam 148 milletvekiliyle ilgili TBMM’de bu müzakereler yapıldı. 376 oyla fezlekelerden dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karar verildi. Savcılık da bunlarla ilgili işlem yapmaya başladı.” diye konuştu.

AK Parti’li vekillerin savcılık tarafından davet edildikçe gidip ifadelerini verdiklerini kaydeden Ataş, şöyle devam etti:

“CHP’li vekiller gidip ifadelerini veriyorlar, MHP veriyor. Ama HDP’liler her neyse, savcılığın çağrısına uymuyor. 7 Haziran seçimleri öncesinde Sayın Demirtaş televizyonlarda diyordu ki ‘Getirin dokunulmazlıkları biz de destek vereceğiz, hepsini kaldıralım.’ 1 Kasım’dan sonra ne yapmaya başladı? Bu karar çıktıktan sonra neler söylemeye başladı? ‘Öyle tıpış tıpış mahkemelere gideceğimizi zannettiniz. Dökeceğiz milleti sokaklara’ demeye başladı. Savcılığın birçok davetine ve çağrısına uymadılar. Bazıları arabalarında silah taşıdılar. Bazıları aleni destek konuşmaları yaptılar. Hani bir tanesi, hatırlıyorsunuz ‘Sırtımızı PYD’ye, PKK’ya dayıyoruz’ dedi. Birisi ‘PKK sizi tükürüğüyle boğar’ demişti. Meydan okuyorlardı.”

TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’li milletvekillerinin gözaltıları konusundaki sözlerine değinen Ataş, “Anamuhalefet partisi lideri ne yazık ki talihsiz bir beyanda bulunmak suretiyle ‘Seçimle gelen seçimle gider’ diyebildi. Buna da itirazımız yok, bunu başından beri söylüyoruz. Ancak demokratik haklarını PKK terör örgütüne destek vermeden, PKK terör örgütünün Meclis’teki sözcüsü gibi davranmadan, onlara destek çıkmadan, terör örgütlerine adam gibi tavır koyan siyasetçiler seçimle gelir, seçimle gider. Adam gibi tavır koymayanlar, PKK terör örgütünün, DEAŞ terör örgütünün sözcüsü gibi Meclis’te davrananlar, Türkiye bir hukuk devletidir, hukuk ne derse ona uymak zorundadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Hukukun herkes için var olduğunu vurgulayan Ataş, “Onun için kusura bakmasınlar. Yeri geldiği zaman ‘hukuk’ diyeceksin, ‘demokrasi’ diyeceksin ama sen suç işleyince hukuku tanımayacaksın. Bugüne kadar terör örgütüne tavır koyamayanlar, terör örgütlerine her türlü desteği, imkanı sunanlar, Türk mahkemelerinde hesabını vermeye mahkumdur, mecburdur. 7 Haziran seçimlerindeki söylemlerine gelsinler, adam gibi gelip Meclis’te siyasetlerini yapsınlar. Bunu yapmayacaklarsa kendileri bilir o zaman, tercih kendilerinindir.” dedi.

Toplantının ardından Ataş, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti.

selyus