Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, TÜRKİYE EKONOMİSİ 9 Eylül 2019

Nihat Tanrıkulu’dan gözü yaşlı Kürt annelere tam destek

TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, Diyarbakır’daki gelişmeleri yakından takip ederek çocukları dağa kaçırılan gözü yaşlı Kürt annelere tam destek verdi. Başkan Tanrıkulu, bu üzücü gelişmeler üzerine sosyal medya hesabından çok sert bir açıklama yaptı.  

Tüm Kalkınma ve İşadamları Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Kürt çocuklarını kandırarak dağa götüren HDP’ye ve Türkiye’de en ufak bir olumsuzluk olduğunda adalet ve demokrasi havarisi kesilen eylemcilere çok sert çıkış yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Tanrıkulu, çocukları dağa kaçırılan gözü yaşlı annelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattıkları eylemi destekleyerek, “Ben annesiz evlat, evlatsız ana, bayraksız vatan olmaz diyenlerdenim” dedi.

TANRIKULU’DAN TOKAT GİBİ AÇIKLAMA

Bayrağına bağlı bir vatansever olan TÜMKİAD Genel Başkanı Tanrıkulu, “Adalet adalet denip adaletsizlik yapılıyorsa ben o adaletten yana değilim! Mazlum insanları savunup mazluma zulüm yapılıyorsa ben o düşünceden yana değilim! Vatan Vatan deyip ardından çıkarları için vatanı bölüyorsa ve vatanı da terk etmiyorsa ben onlardan asla ve asla değilim! Zulme karşı sessiz kalan dilsiz şeytandır deyip zulme karşı susuyorsa ben onlardan da değilim! BEN ANNESİZ EVLAT, EVLATSIZ ANA, BAYRAKSIZ VATAN OLMAZ DİYENLERDENİM” dedi.

selyus