Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 5 Aralık 2023

Numan Kurtulmuş’tan Ali Sinanoğlu ve Cem Davran’a Gazze teşekkürü

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Beşiktaş Genel Kurul Üyesi Ali Sinanoğlu ve oyuncu Cem Davran’a İsrail’in Gazze’deki vahşi saldırılarına tepki gösterdikleri için teşekkür etti. Kurtulmuş her iki ismin insanlık cephesinde yer aldıklarını ifade etti.

İsrail-Hamas çatışması 60. gününde… İşgalci İsrail ordusu, Gazze’de 7 günlük insani ara dışındaki kalan günlerde adeta bir soykırım yaptı. İsrail güçlerinin sivil yerleşim yerlerine yönelik on binlerce ton bomba kullandığı saldırılarda 16 bine yakın masum Filistinli hayatını kaybetti.

Türkiye gazetesinin haberine göre Dünyanın gözü önünde savaş suçları işlemeye devam İsrail’e her platformda tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Beşiktaş Genel Kurul Üyesi Ali Sinanoğlu, kulübün başkanlık seçiminden hemen önceki gün gerçekleştirilen genel kurul toplantısında İsrail’in vahşi saldırılarına tepki göstererek Filistin halkıyla dayanışma gösterdi.

Altın Kelebek Ödülleri töreninde sunuculuk yapan oyuncu Cem Davran ise buradaki konuşmasında İsrail’i sivillere yönelik katliamlarına dikkat çekerek Gazze için destek mesajı verdi.

KURTULMUŞ’TAN DAVRAN VE SİNANOĞLU’NA TEŞEKKÜR

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, söz konusu tutumlarından dolayı Sinanoğlu ve Davran’a teşekkür etti. Kurtulmuş, iki ismin ‘insanlık cehpesinde’ yer aldıklarını ifade etti.

Kurtulmuş ayrıca sosyal medya hesabından iki ismin yaptıkları konuşmanın görüntülerini paylaştı.

SİNANOĞLU VE DAVRAN NE DEMİŞTİ?

Beşiktaş Genel Kurulu’nda konuşan Ali Sinanoğlu, Filistin’de yaşanan İsrail katliamına tepki göstererek şu ifadeleri kullanmıştı;

“Dünya mutlu ve huzurluyken spor bir anlam taşır. Huzurlu bir dünyada çocuklar gönül verdikleri takımların formalarıyla sokaklarda top oynarken futbol anlamlıdır. Sokaklarda üzerlerine bombalar atılırken değil. Büyük Beşiktaş ailesi olarak oluşturacağımız sinerjinin etkisiyle barış ve kardeşliğin simgesi olan sporun birleştirici gücüyle dünya spor kamuoyunun özellikle de futbol dünyasının etkileşim gücü faktörünü göz önünde bulundurarak insanlık tarihine utanç vesikası olarak geçecek çocuk ve sivil katliamlarının normalleştirilip tekrar edilmemesi adına bu insanlık dramına ses verilmesini umuyorum. Suskun dünyanın gözleri önünde çocuklar katledilirken vicdan ve ahlaki olarak insanlık testinden geçtiğimiz bu süreçte haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyerek özgür Filistin halkının haklı ve onurlu direnişini destekliyor; hastaneleri bombalayarak vahşice masum çocukları, hamile kadınları, yaşlı ve sivilleri katleden zihniyeti ve destekçilerini lanetliyorum. Adeta bir soykırım yapılan katliamlarda hayatını kaybeden tüm Filistinli şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum”

Oyuncu Cem Davran ise sunucusu olduğu Altın Kelebek Ödülleri’ndeki konuşmasında Gazze’ye destek mesaj vermişti.

Davran, “Hayat böyle devam ediyor. Güzelliği de burada ama şunu da unutmayalım; yanı başımızda da büyük bir zulüm var. Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler… Güzel kızımız, Ada’mız da söyledi. Bununla ilgili 2-3 cümle de paylaşmamız gerekiyor. Yürekten yüreğe, kalpten kalbe çok büyük bir güç… Çocukların kaybolan uçurtmalarını bulmak için uğraşacağına; o uydularla o uçaklarla çocukların üzerine bombalar atıyor. Hakikaten biz de çocuk yetiştiriyoruz bu ülkeye, özgür bil ülkeye. Biz ülkemizde çok mutluyuz ama yanı başımızda da kardeşlerimiz var, onların çocukları var. Filistin de yapılanları da unutmayalım ne olursunuz. Ne olur unutmayalım. Bu bizim görevimiz. Hayat devam etsin, sarılalım hayata ama o çocuklar da şeker de yiyebilsinler. Bırakın ya!” demişti. turkiyegazetesi.com.tr

selyus