Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Kasım 2023

Nurdoğan Yüzbaşıoğlu, Kadıköy Belediyesi’ni yönetmeye talip oldu

Kadıköy’ün tanınan marka ismi Nurdoğan Yüzbaşıoğlu, AK Parti’den Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı oldu.  

Tecrübeli bir siyasetçi olan ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK da uzun süre görev alan Yüzbaşıoğlu hem siyasi ve hem de mesleki donanımı ile Kadıköy Belediyesi’ni yönetmeye talip oldu.  Yüzbaşıoğlu, aday adaylık müracaat evrakını AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Avukat Fatih Kaya’ya teslim etti. 

NURDOĞAN YÜZBAŞIOĞLU KİMDİR? 

1964 Giresun-Keşap doğan ve aslen Afyonkarahisarlı olan Nurdoğan Yüzbaşıoğlu, 1981 yılında Erenköy Kız Lisesi,1986 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu.1989 yılında serbest Mimar olarak kendi şirketini kurdu. Yurtiçi ve yurt dışında birçok firmaya proje ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 

Yüzbaşıoğlu, 1999-2001 Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, İTÜ Mimarlık Vakfı, AKA (Arama-Kurtarma-Araştırma) Derneği üyeliklerinde bulundu. TAG (Toplum Afet Gönüllüleri) ve Sivil Savunma eğitimleri aldı. 2001 yılında İstanbul İl Kadın Kolları Kurucularından olan Yüzbaşıoğlu, Yerel Yönetimler Birim Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Ayrıca siyaset Akademisini bitirdi. 2004-2009 yılında Pendik Meclis üyeliği ve İBB Meclis üyeliğine seçilerek 5 sene İmar Komisyonunda görev yaptı. İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Marmara ve Boğazlar Belediyeler Birliklerinde görev aldı. 2004-2009 yılları arasında Pendik Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulunan Yüzbaşıoğlu, 2009 yılında İstanbul TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeliği, 2011-2018 yılları arasında İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2009-2014 yılında Pendik ve İBB Meclis üyeliğine tekrar seçilerek, Harita Komisyonu Başkanlığı ve İBB Encümeni’nde görev aldı. 2016-2019 yılları arasında MÜSİAD Kadın Çalışma Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği ve MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. İstanbul AFSİAD (Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) Başkan Yardımcılığı görevi halen devam etmektedir. 2018 yılında 5. Dönem Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi, Yerel Yönetimler Birimi ve Çevre, Şehir ve Kültür Birimi’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 6. Dönem Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyeliğin tekrar görev alarak Yerel Yönetimler Birim Başkan Yardımcısı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Birimi Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Biriminde de Batman ve Siirt İl koordinatörü olarak görevlerini yürütüyor. İ.Ü. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3. Sınıf ve Adalet 2. Sınıf öğrencisiyim. 28. Dönem Milletvekilliği Aday adaylığına müracaat etti. Şirketimde Kentsel Dönüşüm yasasıyla birlikte 2013 yılından itibaren Kadıköy ilçesinde bir çok binanın yenilenmesini gerçekleştirdi. Halen bir çok binanın da   yenilenmesi için danışmanlıklarını yürütmekte olan Yüzbaşıoğlu, evli ve 2 çocuk annesidir. 

selyus