Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Ekim 2016

Okan Ertorun, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı oldu

Üsküdar’ın medarı iftiharı Okan Ertorun, Doğu Türkistan Cumhuriyeti Başbakanı Anwar Yusuf Turani tarafından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak atandı.

Üsküdar’ın öz evladı Okan Ertorun’a önemli ve sorumluluğu ağır bir görev verildi. Siyasi tecrübesi ve sosyal girişimciliği ile adından söz ettiren Okan Ertorun, Doğu Türkistan Cumhuriyeti Başbakanı Anwar Yusuf Turani tarafından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak atandı.

Ülkü Ocaklarında üst düzey yöneticilik yapan ve görevini yürüttüğü dönemlerdi önemli çıkış gösteren 1982 doğumlu Ertorun’a bakanlık resmi yazıyla tebliğ edildi.  

ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANI OKAN ERTORUN’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İstanbul Takipte Haber Sitesi’ne bir açıklama yapan Doğu Türkistan Cumhuriyeti Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Okan Ertorun, “Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükümeti Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak atamam yapılmıştır. Beni böylesine şerefli göreve uygun gören Muhterem Başbakanım Anwar Yusuf Turani Beyefendiye şükranlarımı sunuyorum. Gök Bayrağımızın öz vatanında özgürce dalgalanması ve Esaret altındaki Doğu Türkistan’ımızın müstakiliyetine kavuşması için canım pahasına mücadele edeceğime şeref ve namus sözü veriyorum.” dedi. 

selyus