Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Ekim 2016

Başbakan Yıldırım, “Hainlere kaçacak delik, yaşayacak alan bırakmayacağız”

Başbakan Yıldırım, “Gece gündüz enselerindeyiz. O hainlere kaçacak delik, yaşayacak alan bırakmayacağız. Memleketi onlara dar edeceğiz.”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, parti genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda bir konuşma yaptı.

Yıldırım, AK Parti’nin kurulduğu günden beri bir aile olarak “biriz, beraberiz, iriyiz, diriyiz ve birlikte Türkiye’yiz” dediğini vurgulayarak, Allah’tan nice yıllar boyunca hep birlikte el ele, omuz omuza çalışmayı nasip etmesini diledi.

“Bizler siyasetin millete hizmet için önemli bir araç olduğunun bilincinde olarak, siyasi hayatımıza altın sayfalar yazan bu muhteşem kadroyu, siz yol arkadaşlarımızın her birini tebrik ediyorum” diyen Yıldırım, PKK terör örgütü tarafından şehit edilen partisinin Van’ın Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ile Diyarbakır’ın Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert’e Allah’tan gani gani rahmet diledi.

Terör örgütünün yol arkadaşlarını alçakça ve kalleşçe şehit ettiğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

“Hem de çoluk çocuğunun, eşinin gözü önünde bu alçaklığı yaptılar. Burada milletimin huzurunda, sizlerin huzurunda söz veriyorum ki dökülen her damla kanın hesabını tek tek soracağız. Teröristleri, onların destekçilerini ülkemizde nefes alamayacak hale getireceğiz. Terör örgütü PKK ile birlikte olan ve onların siyasi uzantılarını da, maskelerini mutlaka düşüreceğiz. Gece gündüz enselerindeyiz. O hainlere kaçacak delik, yaşayacak alan bırakmayacağız. Memleketi onlara dar edeceğiz. Ne bombayla ne silahla ne de hileli siyasetle Allah’ın birbirine kardeş kıldığı insanlarımızı, vatandaşlarımızı birbirinden ayıramayacaklar. Bu kardeşlik bağını koparamayacaklar. Aksine ektikleri bu ayrılık tohumları onların sonu olacak. Türkiye’nin bütün kutsal değerlerine inananlar için ölüm bir son değildir, bir yok oluş değildir, bir yenilgi değildir. Bu ülkenin bütün şehitlerine bu vesileyle Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Aziz hatıralarını şükranla rahmetle yad ediyorum. Mevlam mekanlarını cennet etsin.”

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin bağımsızlığı için ecdat nasıl can verdiyse aynı şekilde can vermekten asla tereddüt etmeyeceklerini söyledi.

Türkiye’nin geleceğe yürüyüşünü durdurmak için istikrara sadece FETÖ’nün kastetmediğini, ne kadar eli kanlı ihanet çetesi varsa eş zamanlı saldırdığını ifade eden Yıldırım, FETÖ’nün 15 Temmuz’da milleti esir almak istediğini ancak milletten tarihe geçen en ağır şamarı yediğini belirtti.

Yıldırım, FETÖ’cü hainlerin, katillerin, millet iradesine kastedenlerin bugün birer birer hukuk önünde hesap verdiğini, kendini gizlemek için akıl almaz yöntemlere başvuran bu sinsi örgüte karşı verilen mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdüğünü aktardı.

selyus