Ana Sayfa EDEBİYAT, İÇ POLİTİKA 20 Aralık 2019

Olçok, “AK Parti ile kader birliğimiz var”

15 Temmuz Şehidi Erol Olçok’un kardeşi Cevat Olçok Ümraniye Kitap Fuarında konuştu. “Cumhurbaşkanımız siyaset yaptığı sürece, AK Parti olduğu sürece her zaman Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Başka bir partiyle çalışmamız söz konusu olamaz. Çünkü bizim hayatımız AK Parti’nin hayatı, AK Parti’nin hayatı bizim hayatımız. Kader birliğimiz var” dedi.

Ümraniye Kitap Fuarı söyleşisinde gerçekleştirilen ‘Siyasal İletişim ve Erol Olçok’ söyleşisinde konuşan Cevat Olçok, AK Parti ve yeni kurulan Gelecek Partisi ile ilgili önemli konulara değindi. Yeni kurulan Gelecek Partisi ile ilgili düşüncelerini belirten Olçok, “Bence incir yaprağı olsa daha iyi olurdu. Espriyle söylüyorum. Bence isim olarak ciddi bir problem var. AK Parti’nin siyasete çok büyük katkıları oldu çok büyük yol belirledi. Mesela dikkat edin AK Parti kurulduktan sonra kurulan partileri söylüyorum, Genç Parti, mesela kısa bir isim, Has Parti açılım var halkın sesi, İYİ parti, Gelecek partisi hep bir kelimeye ve kavrama dayalı. İsimler çok önemli bence, partiler hakkında fikir veriyor. Gelecek diye bir isim olmaz, bir parti ismi olmaz. Sembolü hakkında da dediğim gibi yani, yaprak” dedi.

“YAPRAKTAN BİR SİYASİ PARTİ LOGOSU OLMAZ”

Söyleşi sonrası açıklamalarda bulunan Olçok, “Gelecek Partisi” ile ilgili tanıtım çalışmalarını nasıl buluyorsunuz sorusuna cevap vererek, “Takip ediyoruz yani yeni gördüğümüz logosu ve ismi başka da bir şey görmedik. Ama benim gördüğüm bir siyasi partinin pek tercih edeceği bir isim değil gelecek ismi ve kavramı. Logosu olarak da bilmiyorum çok fazla bir şey söylemeyelim, izleyelim. Ama bir siyasi partinin logosu olur mu bana göre olmaz. Eski bir yaklaşım. Bakacağız ama izliyoruz. Yaprak yani kopan bir yaprak, o da enteresan” diye konuştu.

“SEVERSENİZ KOLAYLIĞI OLUYOR”

AK Parti ile çalışmaları hakkında konuşan Olçok, “AK Partiden bahsetmeden olmaz çünkü belirli bir yaştan sonra AK Partiyle bizim hayatımız örtüşüyor ve devam ediyor. Bu kadar iktidarda kalan bir parti ile çalışmak zor ve aynı zamanda da kolay. Aynı anda hem zorluğu ve kolaylığı var. Severseniz kolaylığı oluyor” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ İLE KADER BİRLİĞİMİZ VAR”

Olçok ayrıca, “En son 16 Nisan 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kampanyasını yaptık. Şu ada belli bir ara vermiştik, yeniden başladık AK Parti ile çalışmaya. Cumhurbaşkanımız siyaset yaptığı sürece, AK Parti olduğu sürece her zaman Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Başka bir partiyle çalışmamız söz konusu olamaz. Çünkü bizim hayatımız AK Parti’nin hayatı, AK Parti’nin hayatı bizim hayatımız. Kader birliğimiz var” dedi.

Söyleşi sonrası Cevat Olçok, abisi Erol Olçok için yazılan kitabı sevenleri için imzaladı.

selyus