Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Aralık 2018

Ömer Şahan, “Japonya’dan daha fazla turist bekliyoruz”

İBB AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan, karşılıklı ziyaretlerin iki ülke ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığını ifade ederek Japonya’dan İstanbul’a daha fazla turist beklediklerini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün düzenlediği program kapsamında İBB Meclisi AK Parti ve CHP Grup Yönetimi üyesi meclis üyeleri, 22-28 Kasım 2018 tarihleri arasında Japonya’ya giderek Tokyo Valiliği, Kyoto Belediyesi ve Şimonoseki Belediyesi ziyaret etti.

İBB heyetinde; AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan, Grup Sekreteri Sedat Demirtaş, Yönetim Kurulu Üyesi Solmaz Kıran Çinkil, AK Parti Meclis Üyesi Burhan Şentürk, CHP Parti Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Grup Sekreteri Handan Kantar ve Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Kösedağı yer aldı.

ŞAHAN: “JAPONYA’DAN DAHA FAZLA TURİST BEKLİYORUZ”

Tokyo, Kyoto ve Şimonoseki’de gerçekleştirilen görüşmelerde heyet başkanı Ömer Şahan, 15 Temmuz darbe girişimi ve İstanbul Büyükşehir Belediye binasının işgal edilişi hakkında detaylı bilgiler vererek ve gazi bir belediye olduğu vurgulandı.

Şahan, karşılıklı ziyaretlerin iki ülke ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığını ifade ederek Japonya’dan İstanbul’a daha fazla turist beklediklerini ifade etti. 2003 yılının Japonya’da Türkiye Yılı ve 2010 yılının da Türkiye’de Japonya Yılı olarak kutlandığını hatırlatan Ömer Şahan, 2019 yılının Japonya’da Türkiye Yılı olarak kutlanması için ön çalışmaların yapıldığını sözlerine ekledi.

KYOTO VE İSTANBUL ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ ARTACAK

İBB Heyeti ilk olarak Kyoto şehrine giderek Kyoto Belediye Meclisi Başkanı Kazuhiro Terada ve meclis üyelerini ziyaret etti. Ömer Şahan burada yaptığı açıklamada, üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış ve şu anda Türkiye’nin kültür başkenti olan İstanbul ile bin yıl boyunca Japonya’ya başkentlik yapmış olan Kyoto arasında birçok benzerlik bulunduğunu belirterek, Kyoto ile İstanbul arasındaki ilişkileri daha fazla geliştirme arzusunda olduklarını ifade etti. Terada ise, İstanbul’un geçmişi ve geleceği bir arada yaşayan bir şehir olduğunu belirterek özellikle kültürel alanda İstanbul ile Kyoto arasındaki işbirliğini artırmak için daha fazla çalışacaklarını ifade etti.

KARDEŞ ŞEHİR ŞİMONOSEKİ İLE GÜÇLÜ İLİŞKİLER DEVAM EDECEK

İBB heyeti daha sonra İstanbul’un kardeş şehri Şimonoseki’de Belediye Başkanı Shintaro Maeda ve Meclis Başkanı Akio Tozawa’yı ziyaret etti ve 1972 yılından bu yana kardeş şehir olan İstanbul ve Şimonoseki arasındaki güçlü ilişkilerin daha yüksek ivme ile devam etmesinin arzulandığı ifade edildi.

İBB Heyeti; geçtiğimiz yıl kardeş şehir ilişkilerinin 45. Yılı kapsamında erguvan ağaçlarının ve her yıl lale soğanlarının dikildiği Orhan Suyolcu Parkı’nı da ziyaret etti.

İBB Meclis Üyeleri, Tokyo temasları kapsamında Tokyo Valiliği Meclis Başkan Vekili Keiichi Nagahashi ve beraberindeki heyet ile bir görüşme gerçekleştirdi. Nagahashi, Tokyo ile İstanbul gibi iki büyük metropol arasındaki ilişkilerin daha fazla geliştirilmesini arzu ettiklerini belirtti.

selyus