Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Aralık 2015

Ömer Şahan, meclisi salladı!

Kadıköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan gündem toplantısında önemli açıklamalar yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Kadıköy Belediyesi yılbaşı için yaptığı faaliyetlerin maalesef yarısını bile Ramazan’da yapma zahmetinde bulunmamıştır. Bu konuda duyarsız kalmıştır. Toplumumuzun ve kültürümüzün hiçbir yerinde bir önem arz etmeyen ve sadece bir gün süren bir etkinlik için bu kadar paranın zarar ve ziyan olduğu düşünüyorum. Kadıköy bir eğlence merkezine mi dönüştürülmeye çalışılıyor?”

Kadıköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan gündem toplantısında önemli açıklamalar yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Meclis Ömer Şahan, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na yüklendi. Kadıköy İskelesi’nin her gün yüz binlerce vatandaşın kullandığını ve bir ibadethaneye ihtiyacı olduğunu belirten Şahan, “Kadıköy İskelesi’ni ve çevresindeki mekânları her gün yüz binlerce vatandaşımız kullanmaktadır. Ancak bu kadar yoğun olan bir alanda bir Caminin olmaması vatandaşlarımızın ibadet özgürlüğünü kısmak zorunda bıraktırıyor. Fakat biz Kadıköy’de, Kadıköylü vatandaşlarımızın ibadetlerinin uzaklara gitmeden yapabilmeleri için Kadıköy İskele Camii Projesi’nin bir an önce gerçekleşmesini temenni ediyoruz. Çünkü bir Cuma günü gelin hep beraber Osmanağa Camii’nde Cuma Namazı kılalım, bakın bakalım Kadıköy İskelesi’nin yeni bir Camiye ihtiyacı var mı görürsünüz? Eğer Camiye karşı değilseniz evlendirme dairesi içerisinde ve Kadıköy Belediye binasında neden bir mescit açmıyorsunuz?” dedi.

“JEOLOJİK RAPORUNUZ VAR MI?”

Ömer Şahan’ın konuşması üzerine söz alan CHP Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağ söz alarak Camiler üzerinden halkın kutuplaştırılmaya çalışıldığını ifade etti. Sağ, Kadıköy İskelesi’nin bir Camiye ihtiyacı olmadığını, dolgu alanının jeolojik anlamda Cami projesi için uygun ve gerekli bir yer olmadığını ifade etti. Hüseyin Sağ’ın konuşmasının ardından yeniden söz alan Ömer Şahan, Camilerin insanları kutuplaştırmadığını aksine birleştirici ve bütünleştirici bir özelliğe sahip olduğunu ifade ederek Hüseyin Sağ’ın iddiaları üzerine, Şahan’ın Şağ’ın elinde bir jeolojik raporun olup olmadığı sormasının ardından mecliste karşılıklı tartışmalar oluştu.

“KADIKÖY BELEDİYESİ YILBAŞI İÇİN YAPTIĞI FAALİYETLERİN MAALESEF YARISINI BİLE RAMAZAN’DA YAPMA ZAHMETİNDE BULUNMAMIŞTIR“

Toplantıya gündem dışı konular hakkında konuşmak için söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Kadıköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı gündem toplantısı hayırlı olsun. Malumunuz önümüz yeni yıl. Kadıköy Belediyesi olarak yeni yıl kutlamaları için harcadığı çaba ve paranın çok abartıldığı kanaatindeyim. Müslüman Âlemi için kutsal sayılan ve 30 gün süren mübarek Ramazan Ayı’nda bile bu kadar özverili bir hazırlık ve maddi bir bütçe ayrılmazken, sadece bir gün olan yeni yıl için ne yazık ki harcanan bütçe 30 gün önceden belirlenebiliyor. Kadıköy Belediyesi yılbaşı için yaptığı faaliyetlerin maalesef yarısını bile Ramazan’da yapma zahmetinde bulunmamıştır. Kadıköy Belediyesi’nin Ramazan Ayı’na çok duyarsız davranmaktadır. Toplumumuzun ve kültürümüzün hiçbir yerinde bir önem arz etmeyen ve sadece bir gün süren bir etkinlik için bu kadar paranın zarar ve ziyan olduğu düşünüyorum. Kadıköy bir eğlence merkezine mi dönüştürülmeye çalışılıyor?” diye konuştu.

“HAYDARPAŞA GARI’NA PAZAR GÜNÜ MÜ RUHSAT VERDİNİZ?”

Haydarpaşa Tren Garı’na hafta sonu restorasyon ruhsatı verildiğini söyleyen Ömer Şahan, “Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Kadıköy için çalışmıyor. Kadıköy’e hiçbir hizmette bulunmamaktadır. Haydarpaşa Tren Garı’na hafta sonu verilen restorasyon ruhsatının ne zaman verildiğini kendisine sormak istiyoruz. Eğer Perşembe ya da Cuma günü Haydarpaşa Garı’na bu ruhsat verildiyse neden belediyenin hiçbir resmi veya resmi olmayan hesabında konu ile ilgili bir açıklama yapılmamıştır? Pazar günü sabah bize gelen bir mesajla gara ruhsat verildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu bu tür çalışmalarla siyasi rant sağlamaya mı çalışıyor? Şeklinde konuştu.

Ömer Şahan’ın yaptığı açıklamalara cevap veren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Dinimizde bu tür görkemli Camilere yer yoktur.” diyerek tartışmayı alevlendirdi.

BAĞIŞ YASALLAŞIYOR MU?

Kadıköy Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısının gündemini oluşturan 9. Maddesi olan “Mali hizmetler müdürlüğünün, yurt içindeki belediyeler için yapılacak olan her türlü şartlı bağışların kabul edilmesi” maddesi de mecliste tartışmaların uzamasına neden oldu.

Kaynak: Yeni Metropol Gazetesi

selyus