Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 8 Aralık 2015

Beyoğlu’na Pakistan’dan kardeş

Beyoğlu Belediyesi ile Pakistan’ın Data Ganj Bakhsh Belediyesi arasında Kardeş Şehir anlaşması imzalandı. Törenin ardından açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bu kardeşlikle Türkiye ve Pakistan arasındaki devam eden ilişkilere katkı sağlamaktan onur duyacağını söyledi.

İstanbul Pakistan Başkonsolosu Yousaf Junaid’in aracılığıyla Pakistan’ın Pencap eyaletinin Lahor şehrinin Data Ganj Bakhsh ilçesi ile 2015 yılının başından beri sürdürülen görüşmeler meyvesini verdi. Resmi ziyaretlerde bulunmak için Türkiye’ye gelen Pencap Eyalet Başbakanı Shehbaz Sharif İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’la da bir araya gelerek, İstanbul ve Beyoğlu’nda devam eden ve başlaması öngörülen projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Görüşmenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli ve Pakistan Başbakanı Sharif’’in de katıldığı imza töreniyle Beyoğlu Belediyesi ile Pakistan’ın Data Ganj Bakhsh Belediyesi arasında kardeş şehir anlaşması imzalandı.

BİRÇOK ALANDA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Albayrak Holding binasında Beyoğlu Belediyesi ile Pakistan’ın Lahor eyaletine bağlı Data Ganj Bakhsh ilçesi arasında imzalanan kardeşlik anlaşması çerçevesinde, iki ilçe arasındaki kültür, turizm, eğitim, gençlik ve ekonomi alanlarında yapılan işbirliklerinin daha da geliştirileceği belirtildi. Data Ganj Bakhsh Belediyesi yetkilileri 2016 yılında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı Pakistan’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirtirken, Başkan Demircan’da, Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkilere katkı sağlamaktan onur duyacağını söyledi.

selyus