Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Ocak 2015

Onların her biri ayrı bir değer

AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu’nda bir birinden değerli tam 11 tane hanımın bulunduğu fotoğrafı görünce haber yapmak kaçınılmaz oldu.

AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu’nda bulunan kadınların toplu fotoğrafından yola çıkarak bir haber yapmak istedim. Bu haber yapma arzusu beni 15 yıl geriye götürdü. Kulakları çınlasın eski Sabah Gazetesi Müdürü Engin Aktel abimiz Gazete Kadıköy’ün başına geldiğinde ekiple bir toplantı yaptı ve “haber yapmak için daha üretken olun” dedi. Bir haberi yapmak için fotoğraf yeter demişti. Bende o zaman ona karşı çıkmıştım. Abi olmaz öyle şey, 5N 1K kurallarını alt üst ediyorsun demiştim. Şimdi aynı şey başıma geldi. İl yönetiminde bir birinden değerli tam 11 tane hanımın bulunduğu fotoğrafı görünce haber yapmak istedim. Çoğunu tanıdığım ve her biri çok değerli olmalarının yanı sıra İstanbul siyasetine yön vermeleri de ayrı bir gurur olsa gerek.

 

Kadıköy ilçede aktif yönetici olduğum dönemler yakından çalışma şansını yakaladığım Av. Behiye Eker Albayrak, Şebnem Koçakelçi, Tülin Sayın’ın yanı sıra görev aldığım tanıtım medya biriminin bağlı olduğu İl Tanıtım Medya Birim Başkanı Fatma Betül Sayan ve İl Ar-Ge Birim Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane fotoğraftaki tanıdıklarım.

KADIN DEMEK, BAŞARI DEMEKTİR

Kadın olduğu yerde başarısızlıktan söz etmek doğru olmaz. Kadın demek, başarı demektir. Kadınlar, bir işi yaparken, yada görevlerinin başındayken erkekler gibi acele etmezler. Tam aksine yapacakları işi düşünerek yaparlar. Onun için her zaman kadınların önemli görevlerde olmasından yanayım. Bir kadın kendisine güvenildiğini hissetsin, onun başarısız olması söz konusu bile değil. Bu anlamda İl Yönetim Kurulu’nda bir dönem Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı yapan Şeyma Yıldırım Döğücü, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yürüttüğü gibi, Türkiye’nin ilk bayan belediye başkan yardımcısı olmasıyla da kendisiyle gurur duymuştuk. Yine İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin göreve geldikten sonra kadınlar yaptıkları önemli etkinliklerle adeta İstanbul’u salladılar ve sallamaya devam ediyorlar. Başkan Zengin göreve geldikten sonra yapılan kampanyalar sonrasında AK Parti İstanbul’un kadın üye sayısı bugün itibariyle ana muhalefet partisinin üye sayısının tamamından fazladır.

Hazır yazmaya başlamışken 50 kişilik il yönetim kurulu listesinde bulunan 18 kadın yöneticinin büyük katkılarıyla İstanbul Teşkilatı bir ivme yakalamıştır. Başarılı olan bir erkeğin arkasında kadının olduğunu asla unutmayalım.

 

Buradan; ülkemizde sorumluluk sahibi olan tüm kadınlarımıza başarılar diliyorum.

selyus