Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Mart 2015

Özgür Kip’e tüm ilçelerden yoğun destek

CHP Milletvekili Aday Adayı Avukat Özgür Kip’e hemşerileri ve partililerden tam destek sözü geldi. Çekmeköy Natürel Düğün Salonu’ndaki yoğun katılımlı programda ailesi ile birlikte partililerin huzuruna çıkan Av. Özgür Kip, gençler tarafından “Halkın Özgür’ü CHP’nin umudu” sloganları ile karşılandı.

Haziran seçimlerine doğru çalışmalarını yoğunlaştıran aday adayları salon toplantıları ile destek topluyor. Hafta sonu düzenlediği şölen havasındaki coşkulu salon programıyla tanıtım etkinliğini gerçekleştiren CHP Milletvekili Aday Adayı Avukat Özgür Kip’e hemşerileri ve partililerden tam destek sözü geldi. Çekmeköy Natürel Düğün Salonu’ndaki yoğun katılımlı programda ailesi ile birlikte partililerin huzuruna çıkan Av. Özgür Kip, gençler tarafından “Halkın Özgür’ü CHP’nin umudu” sloganları ile karşılandı.

ÖRGÜT, ÖZGÜR  KİP İÇİN TEK VÜCUT OLDU

Av. Özgür Kip’in aday adaylığı tanıtım programına; CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Erdoğan Bozkurt, önceki dönem ilçe başkanları Murat Cirav ve Muzaffer Tokmak, meclis üyeleri; Kenan Yıldırım, Sıtkı Aydemir, Yalçın Demirkol ve Ali Abbas Coşkun, CHP Çekmeköy Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İzmir Dernekler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Erzurum Dernekler Birliği Başkanı Medeni Erdem, Bayraklı Kars Ardahan Dernekler Birliği Başkanı Cemal Kip, Ege Bölgesi İbrahim Hakkı Hz. Dernek Başkanı Taner Kılıç, Çekmeköy Kars Ardahan Iğdır Dernek Başkanı Önder Ulutaş, Sancaktepe Kars Ardahan Iğdır Dernek Başkanı Kadim Otu, Ümraniye Kars Ardahan Iğdır Dernek Başkanı Fikret Özdemir ve Orhan Demir, KAI Derneği Kurucu Başkanı Nejdet Yılmaz, ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, Ümraniye Bakkallar Odası Başkanı Resul Taşcı, Taşdelen eski belediye başkanı Cahit Arslan, Muhtarlar Sertif Yılmaz ve Temel Mert ile işadamları Ali Meral, Murat Daşdemir gibi pek çok önemli isim katılımıyla destek verdi.

Programda bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Erdoğan Bozkurt, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerine başladı. Ak Parti iktidarını eleştiren Bozkurt, “Gelinen noktada eski başbakanın deyimiyle ya taraf ya da bertaraf olmakla tehdit edilen halkımız bu gidişe artık dur demelidir. O, bertaraf olmayı göze alan bir kardeşimiz de aday adayımız Özgür Kip olmuştur” şeklinde konuşan Erdoğan Bozkurt; “Birlikte omuz omuza siyaset yaptığımız değerli kardeşimiz Özgür Kip’e çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Kendisinin her zaman yanındayız ve desteğe hazırız. O’nun istek ve ricalarının başımızın üstünde yeri vardır” dedi.

“YENİ BİR TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE KURABİLİRİZ”

Daha sonra; “Halkın Özgür’ü CHP’nin umudu” sloganları ile kürsüye gelen Av. Özgür Kip, “Değerli dostlar, yol arkadaşlarım, emekçiler, kadınlar, Aleviler, Kürtler ve Anadolu’nun bütün kadim dostları hepiniz hoş geldiniz” diyerek partilileri selamladı. Konuşmasının başında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Özgür Kip; “Yapabiliriz, evet birlikte başarabiliriz. Kimsenin kendisini öteki olarak görmediği, yeni bir anlayış, yeni bir soluk ve yeni bir Türkiye’yi hep birlikte kurabiliriz. Hem de birlik içinde ve özgür biçimde” şeklinde sözlerine devam etti.

Sloganlarının çok açık ve net olduğunu kaydeden Özgür Kip; “Birlik içinde özgür biçimde, herkes için ve herkesin içinde olduğu yeni bir CHP” dedi. “Mağduriyet edebiyatı ile gelip, toplumun çoğunluğunu mağdur eden, Demokrasiyi otoriteleşmenin aracı gören, kadının etek boyu ile uğraşıp cinsel obje olarak değerlendiren bir iktidar ile karşı karşıyayız” diyen Kip, “Gelin hep birlikte omuz omuza verelim ve 7 Haziran artık bir değişim ve dönüşüm tarihi olsun” dedi. Kızlı-erkekli eğitim sisteminin tartışıldığı ülkemizde laik eğitimden yana olduğunu da vurgulayan Özgür Kip, “Laiklik dinsizlik değil, aksine herkesin inancını koruyan bir değerdir” dedi.

“ÜLKEMİZ İÇİN VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN DESTEK BEKLİYORUM”

Demokrasinin mevcut sistem içerisinde en iyi yönetim şekli olduğunu ifade eden Kip, “Demokrasi, halk için, halk tarafından halkın kendi kendini yönetmesidir. Kurumlarının adeta yok edildiği ülkemizde bugün egemen kılınmaya çalışılan tek adamlık sistemi demokrasi değildir” dedi. Halkın desteği ile meclise vekil olarak gitmesi durumunda; tüm dengeleri koruyan, çoğulcu, temel hak ve özgürlükleri kapsayan yeni bir anayasaya destek vereceğini ifade eden Kip, “Şimdi siz yol arkadaşlarım ve hemşerilerimden partimiz için, ülkemiz için ve çocuklarımızın geleceği için destek bekliyorum” diye konuştu.

Yaşanılabilir bir dünya ve Türkiye için ekosisteme ve doğaya sahip çıkacağını kaydeden Kip, “Sürekli ağaç keserek ülkeyi şantiyeye çeviren müteahhit ve mücahit anlayışa karşı duracağız. Dağlarımızın, derelerimizin ve ormanlarımızın katledilmesine izin vermeyeceğiz. Evet ülkemizin enerji ihtiyacını karşılamamız gerekir. Ancak biz bu ihtiyacı HES’ler yerine güneş ve rüzgar gibi alternatif sürdürülebilir, çevreye dost enerji kaynakları ile sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“Haziran seçimlerini gideceğimiz bu yolda, Haziran’ı umuda çeviren Gezi’deki direniş ruhuna selam olsun” diyen Özgür Kip sözlerini şu şekilde tamamladı; “İnancını özgürce yaşamak isteyen Aleviye ve tüm inanç gruplarına selam olsun. Karadeniz’de Erzurum’da Soma’da doğasına sahip çıkan köylüye selam olsun. Çamurlu çizmelerini ambulansı kirletmemek için çıkaran madenciye ve emekçilere selam olsun. Ayakkabısı benim babamın ayakkabısı gibi kara lastik olan madenci babasına selam olsun. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi selamlıyorum.”

Etiketler:
selyus