Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

ÖZLEM ÖZTEKİN VURAL, SEÇİMLERİ KAZANMAYA ÇOK YAKIN DURUYOR

Bu köşe yazımda çok iyi bir bir ivme yakalayarak seçimleri alacağına inandığım Özlem Öztekin Vural kardeşimi yazmak geldi içimden…

AK Parti siyasetinde yetişen ve ustalarından çok şey öğrenen Özlem Öztekin Vural’ı Adalar İlçe Başkanı olduğu yıllardan bu yana tanırım.

Aslen Ordulu olsa da Adalar’da doğup, Adalar’da büyüyen Vural, üniversiteyi bitirir bitirmez AK Parti Adalar İlçe Başkanlığın üye oldu.

O gün bugündür siyasetin içinde aktif olan Av. Özlem Öztekin Vural, 2019 Yerel Seçimlerinde doğduğu, okullarında okuduğu, sokaklarında oynadığı, her bir mahallesini karış karış bildiği Adalar’ı yönetmeye talip oldu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Adalar Belediye Başkan Adayı gösterildikten sonra hiç zaman kaybetmeden hemen çalışmalara başlayan Vural, her geçen gün üstüne kayarak sahaya hakim oldu.

Seçimlere daha 50 günden fazla bir zaman olmasına rağmen iyi bir çizgi yakalayan Özlem kardeşimin en büyük artısı samimi oluşu, dürüst davranması, diğer yalan makinesi aday gibi yalana tevessül etmemesi ve Mevlana Hazretlerinin “Kim olursan ol gel” sözünden yola çıkarak tüm Adalıları kucaklaması büyük karşılık buldu.

Bu davranışı ile de müthiş bir çıkış yakaladı…

İnsani duruşu ile siyasi tecrübesini birleştirerek seçmenle kucaklaşan Vural, Adalıları AK Parti belediyeciliği ile buluşturmaya çok yakın duruyor.

AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Av. Özlem Öztekin Vural’ın bu başarılı çıkışıyla 31 Mart Yerel Seçimlerini kazanacağından şüphem yok.

Ayrıca daha henüz 40 yaşında. Yaşı da genç. İnşallah 3-4 dönem Adalar’ı yönetir…

Özlem kardeşime hem şahsim hem de İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak başarılar diliyorum.

ÖZLEM ÖZTEKİN VURAL KİMDİR?

1978’de İstanbul-Adalar’da doğan Özlem Öztekin Vural, aslen Ordu-Mesudiyelidir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra 2004 yılında Adalar ilçe Başkanlığında Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı görevini üstlenerek siyasete atıldı. 2007’de Adalar İlçe Başkanlığına getirildi. 2011 Genel Seçimlerinde İstanbul 1. Bölge 18. sıra Milletvekili Adayı oldu. 2012’de İstanbul İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresinde İl Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. 2014 yılında İl Sekreterya Birim Başkanı olan Özlem Öztekin Vural, 5. Olağan Kongre’de yeniden İl Yönetim Kuruluna seçildi ve yeniden Sekreterya Birim Başkanlığı görevini üstlendi. Vural, 2018’de tekrar Adalar AK Parti İlçe Başkanlığına seçildi. 31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, AK Parti’den Adalar Belediye Başkan adayı oldu. İyi derecede İngilizce bilen Vural, evli ve 1 kız çocuğu annesidir.

selyus