Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Aralık 2022

Polisten HDPKK’lı provakatör Ferhat Encü’ye ‘Osmanlı Tokatı’

Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAY-DER), Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) ve Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) öncülüğünde bugün Boğa Heykeli önünde bir araya geldi. Bu derneğe HDP yöneticileri ve illegal örgütler destek verdi. Burada provakatörlük yapan HDP eski milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, polisten ‘Osmanlı Tokatı’nı yedi.

Polis yürüyüşe izin vermedi. Polisin müdahalesi sonrası çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

POLİSTEN HDP İL BAŞKANI ENCÜ’YE OSMANLI TOKADI

Görevini yapmaya çalışan polis, küfürler savuran ve provakatörlük yapan HDP eski milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokatını patlattı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

İstanbul Valiliği, Kadıköy’de yapılan izinsiz gösteride güvenlik görevlilerinin görev yapmasını engellemeye çalışan ve görevlileri tahrik ederek, hakarette bulunan kişinin gözaltı işlemi sırasında ortaya çıkan görüntülerle ilgili inceleme başlatıldığını ve 70 kişi hakkında yakalama işlemi yapıldığını belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, Kadıköy Kaymakamlığınca; kamu güvenliği, huzur, asayiş ve esenliğinin olumsuz yönde etkilenebileceği, terör örgütü propagandası ve provokatif eylemler ile suç işlenmesine neden olunabileceği yönündeki bilgiler doğrultusunda 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/ç maddesi uyarınca Kadıköy Meydanı’nda bugün yapılmak istenen izinsiz gösteriyi yasaklama kararı alındığı hatırlatıldı.

Kaymakamlıkça alınan kararın Kadıköy Meydanı’nda toplanan gruba tebliğ edilerek gösterinin sona erdirilmesi istenildiği belirtilen açıklamada, karara riayet etmeyerek izinsiz yürüyüş ve gösteri yapmak isteyen kişilere güvenlik güçlerince müdahalede bulunulduğu kaydedildi.

70 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA İŞLEMİ

Açıklamada, güvenlik görevlilerinin görev yapmasını engellemeye çalışan, görevlileri tahrik ederek, hakarette bulunan F.E. isimli şahsa yapılan gözaltı işlemi sırasında ortaya çıkan görüntülerle ilgili inceleme başlatıldığı, izinsiz gösteri yapan 70 kişi hakkında yakalama işlemi yapıldığı bildirildi.

selyus