Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı olacağına yürekten inanmış!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1993 yılında Refah Partisi İstanbul İl Başkanı iken yaptığı konuşma videosuna Yalçın Özer’in arşivinden ulaştık. Merhum Necmettin Erbakan Hocanın Genel Bakanı olduğu Refah Partisi’nin düzenlediği İstanbul Gecesinin öncülüğünü eden Erdoğan, buradaki konuşmasında inançlı bir duruşla 1994 Yerel Seçimlerinden zaferle çıkacağından ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı olacağından bahsediyor.

ERDOĞAN, “İSTANBUL REFAH PARTİSİ’NİN KALESİ OLACAK”

27 Mart 1994 Yerel Seçimleri kazanacağına inanan ve teşkilatları da inandıran Erdoğan, “Bu gece, İstanbul Gecesi. Bu gecemizi 27 Mart Seçimlerinin bir başlangıç noktası olarak değil, seçim kampanyamızın hızını adeta arttırma gecesi olarak kabul ediyorum. İnşallah 27 Mart gecesinde İstanbul’umuzu il ve tüm ilçeleriyle Refah Partisi’nin kalesi yapma hazırlığının gecedir” dedi.

Manevi değeri büyük olan bu videoyu hem Refah Partisi hem de AK Parti teşkilatlılarının tecrübeli ismi Yalçın Özer çekti.

İstanbul Gecesinin sunuculuğunu ise o tarihlerde RP İl Yönetim Kurulu Üyesi olan, sonrasında da 3 dönem alnının akıyla Ümraniye Belediyesini yöneten Hasan Can yaptı.

selyus