Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Kasım 2020

Recep Tayyip Erdoğan, “Kendini ulaşılamaz yere koyanlar bulunduğu yerde haksız işgalci demektir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Teşkilatlara da bir uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletle arasına duvar ören, kendini ulaşılamaz bir yere konumlandırmış, hele hele insanları küçümseyen bir AK Parti yöneticisi varsa, bulunduğu yerde haksız işgalci demektir. AK Parti’nin hiç bir il başkanı, ilçe başkanı, yöneticisi, belediye başkanı, milletvekili, hiçbir temsilcisi milletten kopuk olamaz, kopuk yaşayamaz” şeklinde konuştu.” dedi.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’ye her katılan yeni üye için bir fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine Türkiye’nin çevre konusunda geldiği noktayı anlatarak cevap verdi. Bu yıl içinde yapılan 1 milyon yeni üyeyi temsil eden 1 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini, ancak İzmir depremi sebebiyle bu programın tören kısmını iptal ettiklerini belirten Erdoğan, “1 milyon fidanı toprakla buluşturma çalışması ise şuanda devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda her 3 Kasım’da 1 milyon yeni üyeyi temsilen 1 milyon fidanı toprakla buluşturmayı sürdüreceğiz. AK Parti Türkiye’nin en çok üyeye sahip siyasi partisidir. Diğer partilerin üye sayılarının tamamını toplayın 3 ile, 5 ile çarpın yine de AK Parti’ye yetişemiyor. Madem AK Parti’yi kuran da, yaşatan da millettir, öyleyse üye sayımızın da sürekli artması gerekir. Bu anlayışla 2020’ye girenken 2023 yılına kadar her yıl 1 milyon yeni üye hedefi ile kolları sıvadık. AK Parti’nin 19 yıllık tarihindeki en yüksek yeni üye kaydını gerçekleştirmek suretiyle bu yıl ki 1 milyon yeni üye hedefimize şuan itibariyle ulaşıyoruz. Salgın şartlarının getirdiği zorluklara rağmen şuanda toplamda da 11 milyon 200 bin üye sayısını yakalamış bulunuyoruz. Üyelerimiz kollarını açarak el ele verseler Türkiye’nin bir ucundan diğerine insan zinciri ulaştırabiliriz” diye konuştu.

Teşkilatlara da bir uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletle arasına duvar ören, kendini ulaşılamaz bir yere konumlandırmış, hele hele insanları küçümseyen bir AK Parti yöneticisi varsa, bulunduğu yerde haksız işgalci demektir. AK Parti’nin hiç bir il başkanı, ilçe başkanı, yöneticisi, belediye başkanı, milletvekili, hiçbir temsilcisi milletten kopuk olamaz, kopuk yaşayamaz” şeklinde konuştu.

“NEREDEN GELDİĞİMİZİ, NEREDE DURDUĞUMUZU VE NEREYE GİTTİĞİMİZİ İYİ BİLMEK ZORUNDAYIZ”

19 yıl önce “artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek çıktıkları yolda bu noktaya geldiklerini belirten Erdoğan, “Esasen bugün de özünde 19 yıl önce söylediklerimizi tekrarlıyoruz, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Milletimizin özlemlerinden ve taleplerinden doğan AK Parti’nin sadece millete yaslanan bir parti olduğunu söylüyoruz. AK Parti’nin mayasını milletin attığını, hamurunu milletin yoğurduğunu, kumaşını milletin dokuduğunu söylüyoruz. Sırtını millet dışında herhangi bir güce, beşeri planda söylüyorum, güce, odağa, yapıya dayayanlar siyaset sahnesinden yok olup gittiği halde AK Parti’nin 19 yıldır dimdik ayakta kalmasının sırrı budur. Nereden geldiğimizi, nerede durduğumuzu ve nereye gittiğimizi iyi bilmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“HESABİ DEĞİL HASBİ OLARAK SEÇECEK VE İL TEŞKİLATLARIMIZI BÖYLE OLUŞTURACAĞIZ”

Konuşmasının sonunda teşkilatlara seslenen ve kongrelerin sürdüğünü belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Teşkilatlarımızda ‘sen ben’ olayını bir kenara koyalım. Kanaat önderi olan arkadaşlarımızı özellikle tercih ederek il teşkilatlarımızı oluşturalım. Bunu özellikle de ‘nefsi nefsi’ diye bağırarak yapmayalım. Burada bir davanın erleriysek, davanın erleri olarak olaya yaklaşalım. Bakışımız da böyle olsun. Gönül sofrasını böyle kuralım. İnanıyorum ki, siz değerli kardeşlerim bu hassasiyet içindesiniz. Gerek başkan arkadaşlarımızı, gerek il yönetiminde görev alacak arkadaşlarımızı bu hassasiyet içinde, hesabi değil hasbi olarak seçecek ve il teşkilatlarımızı böyle oluşturacağız. Yüzde 30 hanım kardeşlerimizden yönetimlere almanız, yüzde 30 genç kardeşlerimizden yönetimlere almanız, bunun dışında da ana kademeden seçmeniz isabetli olacaktır. Dinamik, sevilen, sayılan, vaktini bu işe ayıracak kadroları oluşturarak yolumuza devam edelim.”

İlginizi çekebilir

ÇEKMEKÖY’DE SAHA NE DİYOR!

ÇEKMEKÖY’DE SAHA NE DİYOR!

selyus