Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Haziran 2022

Recep Tayyip Erdoğan, “Telefonuna ulaşılamayan AK Parti yöneticisi olamaz”

Erdoğan,” En önemlisi ise AK Parti’yi temsil eden her kardeşimizin milletimizle tevazu ve samimiyet esasına dayalı bir iletişim kurmasıdır. Halka, tepeden bakan, yaptığı görevi imtiyaz gören, geleni kapıdan içeri almayan, telefonuna ulaşılamayan AK Parti yöneticisi olamaz. Kendisine uzatılan eli tutmayan, insanlarla göz göze, gönül gönüle muhabbet kurmayan kişi AK Parti kimliğini temsil edemez.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Seçim takviminde geri sayımın başladığını ifade eden Erdoğan,” Seçim takviminde bir yıldan geriye doğru saymaya başladığımız bir dönemde geçen her gün, her geçen hafta bizim için adeta hazine kıymetindedir. Bu çerçevede yaz mevsimini en verimli şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Derdini anlatmak, ülkeyi ve siyaseti takip etmek için başını kaldıran her vatandaşımızın AK Parti teşkilatından birini göreceği şekilde sahayı sıkı tutmalıyız. Muhalefet mensuplarının söyledikleri her yalanı, anında ağızlarına tıkacak ortaya attıkları her iftirayı anında çürütecek. Sergiledikleri her tutarsızlığı anında ifşa edecek bir çalışma tarzı izlemeliyiz. Bunu yaparken asla onların gündemlerine takılıp kalmamalı, asla onların peşinden gitmemeliyiz. Gündemi tayin eden siyasetin tartışma başlıklarını ve istikametini belirleyen daima biz olacağız” dedi.

Erdoğan,” Aynı şekilde 2023 hedeflerimizle, 2053 vizyonumuzla insanlarımızın umutlarının ve beklentilerinin adresi de yine biz olacağız. AK Parti’nin 20 yıllık eser ve hizmet dönemi her teşkilat mensubumuzun en büyük dayanak noktası, gönüllere girme kapısı olacaktır. Önemli olan bu malzemeyi doğru kullanmak, iyi değerlendirmektir. Her iş gibi siyasette de her işin başı insan kaynağıdır. İnsan kalitesidir, insan gücüdür. Üye sayısı 11 milyonu geçen bir partinin içinde elbette üslubuyla, tavrıyla, bireysel eksiklikleri ile sıkıntıya yol açan kişiler çıkabilir. Bunları derhal geri plana çekip kendilerinden başka alanlarda istifade etmeliyiz. AK Parti ailesi, ihtiyacı olan her konuda doğru insanları bulup onları öne çıkartacak kadar büyüktür, zengindir” diye konuştu.

“SİYASETİN İNSAN KAZANMA SANATI OLDUĞUNU BİLMEYEN AK PARTİ ADINA SÖZ SÖYLEYEMEZ”

Partililere sahada vatandaşlarla olan iletişimin güçlü kullanılması konusunda uyarıda bulunan Erdoğan,” En önemlisi ise AK Parti’yi temsil eden her kardeşimizin milletimizle tevazu ve samimiyet esasına dayalı bir iletişim kurmasıdır. Halka, tepeden bakan, yaptığı görevi imtiyaz gören, geleni kapıdan içeri almayan, telefonuna ulaşılamayan AK Parti yöneticisi olamaz. Kendisine uzatılan eli tutmayan, insanlarla göz göze, gönül gönüle muhabbet kurmayan kişi AK Parti kimliğini temsil edemez. Siyasetin insan kazanma sanatı olduğunu bilmeyen AK Parti adına söz söyleyemez, İrade ortaya koyamaz. Ülkesine, şehrine ve partisine hizmet için gece gündüz koşturmayı göze alamayan AK Parti’de sorumluluk üstlenemez. Bunlar, AK Parti’de görev alanlarda aradığımız ihtiyari değil, mecburi vasıflardır. Aksi takdirde ortaya çıkan tablodan sadece AK Parti değil bizimle birlikte ülkemiz ve şehirlerimiz de zarar görmektedir. Böyle bir durumda kaybeden sadece AK Parti değil bizimle birlikte kazanımları ve geleceğe ilişkin umutlarıyla tüm milletimiz olmaktadır. Hep söylediğimiz gibi milli iradenin muhafızı, eser ve hizmet siyasetinin tek adresi olan AK Parti’nin kaderi ile ülkenin ve milletin kaderi et ile tırnak gibi birbiri ile iç içe geçmiştir” ifadelerini kullandı.

2023 hazırlıklarının tüm boyutlarıyla yürütüldüğünü kaydeden Erdoğan,” Hiçbir şahsi menfaat hesap, hiçbir kişisel kapris, dar ekip dayanışması bu ilmi misyonu önüne geçemez, üstüne çıkamaz. Bileğini bükmeye vesayetçilerin, darbecilerin gücü yetmeyen bu partiyi kendi içinden yaralayacak kimseye izin vermez, eyvallah etmeyiz. AK Parti teşkilatlarındaki her bir kardeşimizin sorumluluğuna bu gözle bakmasını istiyorum. Partimizin kurulduğu günden beri girdiğimiz her seçim bizim için rövanşı olmayan müsabaka gibidir. Kazanmak dışında ihtimali olmayan bir seçime daha hazırlanıyoruz. Önümüzdeki kritik sürecin hazırlıklarını tüm boyutlarıyla yürütüyoruz” dedi.

AK Parti Teşkilatı’na 23 milyon üye talimatı veren Erdoğan,” Kabinemiz ile milletimize eser ve hizmet siyasetimizi kesintisiz şekilde sürdürüyoruz. Ülkemizin 81 şehrinde 85 milyon vatandaşımızın her birine ulaşma, her ulaştığımız insanın da gönlünü kazanma hedefiyle seçim gününe kadar çalışacağız. Hemen ardından 2023 seçim zaferi sembolü olacak 23 milyon üye hedefi ile yolumuza devam edeceğiz. Bununla ne demek istediğimi anlıyorsunuz. 23 milyon hedefini koyduğumuza göre bu oy aynı zamanda üye üye üye. Bunu yapacağız, seçim öncesi seçimi kazanacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin mevcut 11 milyon üyesi olduğunu anımsatan Erdoğan,” Bu bizim için zor bir şey değil. Şuanda 11 milyonu aşkın üyemiz var mı var. Her üyemiz bir üye daha ilave ederse işte seçimden önce seçimi kazandık demektir. Onun için ana kademe il başkanlarımız, Kadın Kolları İl başkanlarımız, Gençlik kolları il başkanlarımız durmak yok, yola devam. Görüldüğü gibi zor bir konu değil. Eğer ana kademe kadın kolları, gençlik kolları bu üyelerimize bunu telkin eder onlar da bunu yapmaya başlarlarsa mesele bitmiştir. Bütün ana kademeye, kadın kollarına, gençlik kollarına bunu öyle kabul ettirmeliyiz ki her biri benim böyle bir görevim var, bunu başarmalıyım demeli” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yönelik konuşan Erdoğan,” CHP’nin başındaki zat geçen yine kadınları bize karşı kışkırtmaya çalışarak onları iş hayatının dışında tutmaya çalıştığımızı iddia etmiş. Halbuki AK Parti Kadın Kolları’ndaki kardeşlerimiz sadece son 1 yılda 72 ilimize gittiler. Bay Kemal, neden biliyor musun? Kardeşlerimize verdiğimiz kadınlara devlet desteklerini iyi anlatın, faydalansınlar, işlerini kursunlar, istihdama katılsınlar talimatını yerine getirmek için illerimize gittiler. Sende böyle bir teşkilat var mı? Bir de bu zatın muhafazakar genç kadınlara seslenmesi yok mu? İnsanda azıcık utanma duygusu olsa bu lafı ağzına bile alamaz. Kadınlarımızın en temel hakkı olan başörtüsü özgürlüğünü ellerinden almak için Anayasa Mahkemesi önünde nöbet tutan birine düşen ahkam kesmek değil başını eğip yerine oturmaktır. Ama maalesef bunlarda yalan gibi, iftira gibi, çarpıtma gibi utanmazlık da diz boyu. Milletimiz inşallah şayet yürekleri yeter de sokağa çıkacak yüzleri Hülya Keklik / İHA

İlginizi çekebilir

Yerel seçimin 2019’dan farkı

Yerel seçimin 2019’dan farkı

selyus