Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

REİSDEN EMANET EHLİ AÇIKLAMASI!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri için İstanbul Belediye Başkan Adayları Tanıtım Programı’nda konuşmasını tamamladıktan sonra bir açıklama yaptı.

Başkan Erdoğan, Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın’ı sahneye çağırdıktan sonra birilerine tepki verdi ama bence orada mesaj sadece Beykoz’a değil!

Erdoğan, “Burda bir açıklama yapmam lazım, oda şu: ‘biz davayız’ dedik ya! Zeytinburnu’nda 3 dönem belediye başkanlığı yapmış olan Murat kardeşimizi biz Beykoz’a kaydırdık. Şöyle bir anlayış bazı yerlerde yayılıyor; ‘ya bizim içimizde yok muydu?’ Ne demek bizim içimizde yok muydu? Bizim dışımızda diye bir şey var mı ya! Bizim görevimiz emaneti ehline vermektir, ast olan budur” derken diğer bazı ilçelerdeki memnuniyetsizliği de bastırmış oldu.

Daha açıkçası ilçelere ve bazı aday adaylarına mesaj verdi.

Anadolu ve Avrupa Yakası’nda bazı ilçelerde aday adaylığı yoğunluğu yaşandı. Bu yoğun aday adaylarının içinden bir isim yerine genel merkezin belirlediği aday açıklanacağı bilgisi sızınca buralarda homurdanmalar oldu.

Erdoğan’da ilçelerle ilgili yapılan istişareler neticesinde aday açıkladıklarını belirtti… Belirtmesine belirtti de reise bilgiler ne kadar sağlıklı gitti?

Bu saatten sonra bunları çok konuşmanın bir anlamı da yok. Ancak reis açıklama yapınca bir iki kelam yapma gereği duydum.

Şunu ifade ederek konuşmamı tamamlıyorum, reis ‘adalet penceresi’nden bakarak belirmeme ve araştırma merciinde olanlar ile kendisine isim veren bazı yetkilileri gözden geçirmesini rica ediyoruz!

Yukarıda belirttiğimiz bu bazı isimler kendisini bazi adaylarla ilgili nasıl yanılttığını görecektir!

selyus