Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Ağustos 2016

Rize’de camiler bomboş

Namaz öncesi ve namaz sonrası cami imamlarının sohbetlerine rastlamadık. Bu ilde bulunan alimlerin etkili sohbetlerinin de pek olmadığı için camiler bomboş kalıyor.

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak ‘Gezelim Görelim’ düşüncesiyle Karadeniz’e gittik. Özellikle Rize’de camilerde yaptığımız analizlerde Namaz saatlerinde cemaatin azlığı gözümüze çarptı. Yaz mevsimi normal nüfusun iki katı olmasına rağmen camilerdeki cemaatin azlığına bir anlam veremedik. Yaptığımız küçük bir araştırma neticesinde camilerin neden boş olduğunu biraz olsun öğrenmiş olduk. Burada birkaç etken öne çıktı. Çay ve yayla mevsimi etken olsa da özellikle merkezlerde insan sayısında yine de pek azalma görülmedi.

İnsanların Namaz saatinde camide olmamasının en büyük etkeni Rize’de alimlerin sohbetle cemaati namaza karşı bilinçlendirmede yetersiz olduğu ifade edildi. Daha açıkçası bu ilde bulunan alimlerin etkili sohbetlerinin de pek olmadığı Rizeliler tarafından iletildi. Bir diğer etken ise cami imamlarının klasik memur zihniyetinde vakit namazını kıldırıp evime gitmesi. Namaz öncesi ve namaz sonrası cami imamlarının sohbetlerine rastlamadık.

selyus