Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Ağustos 2023

Şahin, “İşçimiz, emeklimiz, çiftçimiz tatil yapamazken TBMM’nin 3 ay tatil yapmasını doğru bulmuyoruz”

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Avukat İsa Mesih Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu çıkışında yaptığı konuşmada; Meclisin 3 ay tatil yapmasının doğru olmadığını dile getirdi. TBMM Genel Kurulu’nun Akbelen gündemiyle olağanüstü toplantısının ardından Grup Başkan Vekili Şahin, “Biz, Meclisin 3 aylık tatil yapmasını doğru bulmuyoruz. 3 ay tatil çok uzun bir süredir. Evet tatil bir ihtiyaçtır. Ancak, bunun makul bir süre olması önemlidir” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Şahin, şunları ifade etti; “Türkiye Büyük Millet Meclisi olağanüstü toplantısı sona erdi. Toplantının devamında, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ortak grubu olarak Meclisin çalışmalarına devam etmesi için önerge verdik. Ancak, yine AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla bu talebimiz reddedildi. Biz, Meclisin 3 aylık tatil yapmasını doğru bulmuyoruz. 3 ay tatil çok uzun bir süredir. Evet tatil bir ihtiyaçtır. Ancak, bunun makul bir süre olması önemlidir. Değerli dostlar, Türkiye’nin önemli sorunları varken; çiftçimiz, esnafımız, işçimiz, emeklimiz tatil yapamıyorken, Meclisin bu kadar tatil yapıyor olmasını asla doğru bulmuyoruz. ve bu konuyu da milletimizin takdirine havale ediyoruz.”

TBMM’nin çalışmalarına devam etmesi için verilen önergeler AK Parti ve MHP grupları tarafından reddedildi. TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim’e kadar yeniden tatile girdi.

selyus