Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Ekim 2023

Şamil Tayyar, MKYK listesine giremeyince AK Parti’de hizipçilik olduğunu iddia etti

AK Parti geçmiş dönem milletvekili Şamil Tayyar, AK Parti içinde hizipçilik olduğunu ve partiye zarar verdiğini iddia etti. Tayyar, oy oranının yüzde 50’den 35’e inmesinin siyasi/sosyal sebeplerini üreten bu yoz akıl, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde de etkili olursa, telafisi güç siyasi hasar oluşabileceğini ifade etti. Partililer, “Şamil Tayyar, kongrede MKYK’ya listesinde olsaydı aynı paylaşımı yapacak miydi?” diye tepki gösterdiler.

Kongrenin ardından bir küçük tespit ve uyarı olarak kenarda dursun.

Şamil Tayyar, “Yeni politika, vizyon ve kadrolara dair değişim talebini, toplumsal ihtiyaçlar ve siyasal dinamikler şekillendirir.

Bu gerçeklikten kopuk, iç iktidar hesabına dayalı keyfilik, karar alma sürecinde etkisi olmayan üç beş isimle sınırlı değişiklik, sadece değersiz istatistiki veridir, değişim değildir.

Ne var ki Cumhurbaşkanımızın azametini kendi gölgesi sananlar, Erdoğan sonrası hesaplarını ‘değişim’ ambalajıyla sunuyor.

Yozlaşmayı tetikleyen bu hizip, AK Parti’yi için için çürütüyor.

Oy oranının yüzde 50’den 35’e inmesinin siyasi/sosyal sebeplerini üreten bu yoz akıl, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde de etkili olursa, telafisi güç siyasi hasar oluşabilir.

Üzgünüm, bir ekip, cehenneme giden yolu iyi niyet taşlarıyla döşüyor.”

selyus