Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 8 Ekim 2023

Siyonist katil İsrail, Gazze’de sivilleri ve camileri hedef alıp bomba yağdırıyor

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in güney bölgelerine “Aksa Tufanı” operasyonu başlattıklarını açıkladı. Operasyon İsrail’in büyük kayıplarına sebep oldu. Öte yandan İsrail ordusu Gazze’yi yoğun bombardımana tutarken hedef gözetmeksizin her yeri vuruyor. Öte yandan Gazze’de 2 camiye de İsrail güçleri saldırı düzenledi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in güney bölgelerine “Aksa Tufanı” operasyonu başlattıklarını açıkladı.

İsrail’in Batı Şeria’daki şehirlerin dünya ile bağlantısını kestiğine dair bilgiler verilirken, bölgeden ise son dakika açıklamaları peş peşe geliyor.

İsrail-Gazze hattında dün sabah tansiyon yükselmiş, İsrail’in farklı noktalarına Gazze’den binlerce roket ateşlenmişti.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları olduğu bildirilmişti. İsrail ise karşılık olarak Gazze’nin sivil yerleşim yerlerini bombaladı.

Operasyonun başlamasının ardından ise gözler İsrail-Filistin hattına çevrildi. Bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ederken tarafların açıklamalarında ölü ve yaralı sayısının çok fazla olduğu gözler önüne serildi.

İsrail ordusunun çeşitli bölgelerde ek askeri kontrol noktaları oluşturduğu, bu noktalara yaklaşmaya çalışan araçlara ateş açtığı aktarıldı.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da şehirlerin etrafını bariyerlerle kapattı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusu Batı Şeria’daki kentlerin girişlerine toprak, beton, demir bariyerler kurarak, şehirler arasındaki bağlantıları kesti.

İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ CAMİLERİ HEDEF ALDI

İşgalci İsrail’in savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki camileri hedef aldı.

Gazze’deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Han Yunus kentine bağlı El-Yabani Mahallesi’ndeki Habib Muhammed Camisi’ne saldırdı.

Saldırıda caminin yıkıldığı aktarılırken, sosyal medyada da yıkılan caminin görüntüleri paylaşıldı.

Dünden bu yana 2 cami bombalayan İsrail güçlerinin, Gazze’nin Han Yunus kentine düzenlendiği saldırıda El-Emin Muhammed Camisi yıkıldı.

Yaşanan saldırı ve çatışmaların ardından İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine yoğun hava saldırısı düzenledi.

BATI ŞERİA’DA DA ARBEDE YAŞANDI

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde Filistinliler ile İsrail askerleri arasında arbede yaşandı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ramallah, El Halil, Eriha, Kalkilya ve Selfit kentlerinde 5 Filistinlinin, İsrail askerlerinin ateş açması sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

Hayatını kaybedenlerin arasında 13 yaşındaki Ahmed Abdunnasır er-Rabi’nin de olduğu kaydedildi.

Filistin Kızılayı, ekiplerinin Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da yaralanan 92 kişiye müdahale ettiğini açıkladı. turkiyegazetesi.com.tr

selyus