Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Mart 2015

Satır, “Siyasi partilerin kapatılmasını imkansız hale getirelim”

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, “Siyasi partilerin kapatılmasını imkansız hale getirmek için her türlü çalışmada biz varız” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, “Siyasi partilerin kapatılmasını imkansız hale getirmek için her türlü çalışmada biz varız”  dedi. 

SonDakika.com’un haberine göre Satır, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “CHP’nin; kaynağı belli olmayan bir tweet üzerine “partimiz kapatılıyor’ diye bir yaygara kopardığını ve neticesinde bir gündem yarattığını belirterek, Türkiye’de her zaman demokrasinin en üst seviyede olmasından yana ve siyasi partilerin kapatılmasına karşı olduklarını kaydetti.

Daha önce birçok siyasi partinin kapatıldığını, kendilerinin de mağdur olduklarını ve AK Parti’ye kapatma davası açıldığını ifade eden Satır, siyasi partilerin kapatılmaması konusunda daha önce yapılan çalışmaya muhalefet patilerinin olumsuz baktığını, yeterli çoğunluğu alamadığı için 2010 yılındaki Anayasa değişikliği paketinden düştüğünü söyledi.

Satır, “CHP’nin feveranına AK Parti olarak Başbakanımız hemen cevap verdi. Siyasi partilerin kapatılmasıyla ilgili bize yasal çalışma için talimat verdi. Siyasi partilerin kapatılmasını imkansız hale getirmek için her türlü çalışmada biz varız.  Bu teklif üzerinde ortak hareket edip partilerin kapatılmasını imansız hale getirmek için çalışma yapabiliriz. Anayasa Komisyonu, yarın bu teklifi görüşecek” dedi.

Parti kapatılmasını zorlaştıran Anayasa değişikliği teklifi ile birlikte, 18 yaşa seçilme hakkının verilmesiyle ilgili teklifi de yeniden gündeme getirebileceklerini belirten Satır,  “Ayrıca seçimlerin 4 yıldan 5 yıla uzatılmasını gündeme getirebiliriz. Bunları tartışılabilir, konuşabiliriz. Ama siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıracak teklifte ısrarcıyız. 18 yaş teklifini alabiliriz. Zaten bununla ilgili daha önce verilmiş teklif var. Milletvekili genel seçimlerinin 5 yılda bir yapılmasını da ekleyebiliriz” diye konuştu.  

Muhalefetin parti kapatma teklifine olumlu cevap vermek yerine, dün itibarıyla baraj konusunu gündeme getirdiklerini ifade eden Satır, barajın Anayasa değil, yasa konusu olduğunu hatırlattı. AK Parti’nin, daha önce seçim sistemiyle ilgili üç seçenek önerdiğini anlatan Satır, buna hiçbir siyasi partinin yanıt vermediğini söyledi.

Etiketler:
selyus