Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Eylül 2021

Seçim barajı netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla AK Parti’nin MHP ile birlikte yürüttüğü yeni seçim yasası çalışmaları kapsamında halen yüzde 10 olan seçim barajı yüzde 7 olarak netleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanımız Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından uçakta bulunan basın mensuplarına barajın yüzde 7 olacağını açıklamıştır. Nitekim baraj konusundaki arayış ve çalışmalar bu açıklamayla noktalanmış ve Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Artık başka bir değerlendirmeye de gerek kalmamıştır” dedi.

DİĞER ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

İki partinin, siyasi partilerin Hazine yardımından yararlanmaları için yüzde 3 oy alma zorunluluğu yeni düzenlemede de korunması, milletvekili transferini önlenmesine dönük formül üzerinde de uzlaştığı ifade ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Bosna Hersek ve Karadağ ziyareti sonrası uçakta gazetecilerle sohbet ederek soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Barajla ilgili olarak şu anda belirgin hale gelen aslında 7 ama bu konuda Cumhur İttifakı olarak MHP’li arkadaşlarımızın nihai kararını bizim arkadaşlarımız henüz almış değiller. Ancak 7 netleşmiş vaziyette. MHP de 7’ye olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu, olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil. Öyle bir şey olursa o da tabii konuşulabilir ama şimdilik böyle bir şey yok.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

selyus