Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Haziran 2016

Binali Yıldırım, “İstanbul’a hizmet boynumuzun borcudur”

İstanbul için övgü dolu sözler sarf eden Başbakan Yıldırım, ortasından deniz geçen başka bir şehrin olmadığını, bu kente hizmetin boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Temel Atma Töreni’ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul için önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, ortasından deniz geçen başka bir şehrin olmadığını, bu kente hizmetin boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.

Binali Yıldırım, yaptıklarının insanlar, ülke, gelecek ve çocuklar için olduğunu belirterek, “Çünkü elde var, biz de niye yok, diye yerinmemek için yapıyoruz. Onlar yaparsa biz daha iyisini yaparız. Bakın dünya krizden krize sürükleniyor. Evvelsi gün büyüme rakamları açıklandı. 28 Avrupa ülkesinden 25’inden daha fazla 4.8, ilk dört aylık büyümemiz çıktı. Türkiye’de kaos, kargaşa, Türkiye kötüye gidiyor, krize gidiyor diyenlere inat işte sonuç ortada. Dünyanın en fazla büyüme sağlayan 5 ülkesi arasında Türkiye yerini aldı. Türkiye’ye yakışan da budur.” diye konuştu.

İstanbul’un dünyanın en güzel şehri olduğunu, belediye başkanın güzel hizmetler sunduğunu, metro, metrobüs çalışmaları, tüneller yapıldığını ifade eden Yıldırım, kentin sokaklarına, ana caddelerine bakılınca her tarafın yemyeşil ve çiçeklerle bezendiğini, bunun dünyanın hiçbir yerinde olmadığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, ortasından deniz geçen başka bir şehrin olmadığını, bu kente hizmetin boyunlarının borcu olduğunu kaydetti. Temeli atılan metronun kent için ne ilk ne de son olacağını vurgulayan Yıldırım, bir yandan raylı sistemlerin tamamlanacağını, diğer yandan akıllı ulaşım sistemlerinin daha fazla devreye gireceğini anlattı.

İstanbul’un trafik sorununa değinen Yıldırım, “İstanbul’da trafik sıkışıklığını rahatlatmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle beraber önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız, İstanbullulara da buradan duyuruyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

selyus